Emil Boc: Am aprobat un ajutor de 400 de milioane de euro pentru agricultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat miercuri seara acordarea în avans a 400 de milioane de euro pentru sprijinirea agricultorilor şi a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind sprijinirea afacerilor tinerilor.

"Am decis sa acordam un ajutor de 400 de milioane de euro pentru sprijinirea agriculturilor. Aceşti bani fac parte dintr-un fond de aproximativ 1 miliarde de euro pentru platile directe pe hectar. Din acesti bani, 700 de milioane de euro vin de la Uniunea Europeana si 300 de milioane de la bugetul de stat. Aceste plati vor fi facute in avans si speram sa ajunga in conturile agricultorilor incepand din 16 octombrie astfel incat sectorul agricol sa isi desfasoare la timp lucrarile. De ajutor vor beneficia peste 1 milion de agricultori", a declarat miercuri seara, la Guvern, premierul Emil Boc.

Despre proiectul pentru tineri: "Am aprobat in aceasta seara, la prima lectura, Ordonanta de urgenta prin care tinerii vor fi sprijiniti sa porneasca afaceri. Proiectul va fi postat maine, pentru consultare publica, pe site-ul Secretariatulu General al Guvernului, urmand ca Ordonanta sa fie aprobata cu normele metodologice". Mai citeşte pe acest subiect: Guvernul va emite o ordonanţă pentru sprijinirea prin garantare a afacerilor tinerilor

Despre majorarea salariului minim in 2011: "Nu s-a decis astăzi acest lucru in aceasta seara pentru ca vom lua aceasta decizie in urma discutiilor cu patronatele si sindicatele".

Despre decizia Curtii Constitutionale, care a declarat Legea Pensiilor constitutionala: "Decizia Curtii trebuie respectata oricare ar fi ea, asa cum am facut de fiecare data. Din punctul de vedere al Guvernului decizia confirma ca Guvernul a inaintat un proiect de lege constitutional. Legea reprezinta un pas important in sistemul de pensii pe termen mediu si lung. Realizam o reforma de bun simt a sistemului de pensii din Romania".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite