Flutur: Guvernul va emite o ordonanţă pentru sprijinirea prin garantare a afacerilor tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru susţinerea tinerilor antreprenori de până în 35 de ani, a declarat vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. Acest lucru presupune acordarea unor ajutoare de stat sub formă de garanţii din Fondul de garantare pentru IMM.

Pentru a beneficia de garanţii din fondul de garantare pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii, trebuie să fie îndeplinite anumite condiţii, cum ar fi ca firmele să aibă minim doi angajaţi şi să reinvestească profitul.

Mai citeşte şi:

Cum pot lua bani de la stat tinerii antreprenori

O altă condiţie impune existenţa unui plan de afaceri care să fie validat de Fondul pentru garantare a IMM şi care să fie acceptat de bancă, a precizat Gheorghe Flutur.

"Guvernul, prin Ordonanţă de Urgenţă, intenţionează să emită un act normativ referitor la susţinerea tinerilor. E vorba despre legea start-up. Este o lege europeană. Este vorba de sprijinirea tinerilor între 18 şi 35 de ani. Acordarea din Fondul naţional de garantare a IMM a unor ajutoare de stat, ne referim aici la garanţii, funcţie de resursele pe care le avea Guvernul în perioada următoare, pe 2010, pe 2011, în condiţii pe care Guvernul le va cere prin acest act normativ.

Şi aici trebuie să aibă minim doi angajaţi, să reinvestească profitul. Sunt facilităţi, scutiri la angajatori pentru fondul de sănătate şi pensii astfel încât să stimulăm apariţia acestor firme, a unor întreprinderi mici şi mijlocii care să-şi poată dezvolta afaceri", a explicat Gheorghe Flutur.

Bugetul alocat este un "buget limitat"

"Vor fi câteva sute de firme susţinute în acest an şi câteva mii de firme vor fi sprijinite anul viitor. Ca schemă de finanţare este un plafon maxim de 100 mii de euro, până la 8% să beneficieze de garanţii de la Fondul naţional de garantare a IMM", a adăugat vicepreşedintele PDL.

"Acest proiect de lege, ordonanţă de urgenţă îl pregăteşte Guvernul şi astăzi a fost o prezentare în Biroul Permanent", a spus Gheorghe Flutur.

Premierul Emil Boc a anunţat, săptămân trecută, că proiectul de act normativ în baza căruia tinerii întreprinzători în vârstă de până la 35 ani vor beneficia de o serie de facilităţi la iniţierea unei afaceri, va fi discutat de Guvern în şedinţa din această săptămână, transmite Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite