EXCLUSIV Vedetele cer condamnarea cu puşcărie a hacker-ului „Micul Fum”. Vezi declaraţiile date la DIICOT şi ce daune morale cer în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerul Micul Fum
Hackerul Micul Fum

Cea mai mare parte dintre vedete care s-au trezit cu conturile de email sparte de hacker-uil „micul fum”  cer condamnarea la închisoare a acestuia. Actriţa Rona Hartner îi cere şi daune morale de 50.000 de euro. Fotbalistul Adi Cristea nu a făcut plângere penală.

Irina Reisler, Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ciuhulescu, Dragoş Moştenescu, foromodelul Olivia Leşu, fotmodelul Daniela Aciu, Violeta Babliuc, jurnalista Monica Vlad, prezentatoarea Simona Bălănescu, fotomodelul Denosa Barboni, fotomodelul Bianca Drăguşanu, actriţa Rona Hartner, fotbalistul Adi Cristea, cântăreaţa Ada Milea şi fotbalistul Cristi pulhac au povestit procurorilor DIICOT cum le-au fost sparte email-urile şi conturile facebook.

Hackerul „Micul Fum” cel care a spart email-urile mai multor vedete TV si ale unor politicieni a fost trimis în judecată

Irina Reisler a fost numită denigrator „ Lesbirina Reiseler”

Irina Reisler a făcut o plângere la DIICOT la data de 28 iunie 2011 în care a solicitat efectuarea de cercetări şi tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate de comiterea infracţiunii de acces ilegal la sisteme informatice. Vedeta a reclamat că în data de 24.06.2011 o persoană necunoscută a accesat fără acordul acesteia adresele personale de e-mail. Atunci câînd a fost audiată  ea a declarat că în aceeaşi zi a primit de la Yahoo Sevices mai multe e-mail-uri pe adressele sale  prin care era înştiinţată că o adresă de e-mail ce foloseşte ID-ul miculfum@yahoo.com a fost adăugată la contul acesteia de Yahoo, că adresa de poştă electronică  a fost ştearsă din contul de Yahoo şi că parola contului de poştă electronică i-a fost schimbată. Ulterior, i-a fost „spart” şi contul de gmail, informaţiile şi fotografiile personale stocate în cele două conturi de poştă electronică fiind publicate pe contul de facebook al utilizatorului „MICUL FUM”. 

Procedând la vizualizarea acestui din urmă profil, petenta a observat că erau postate şi alte informaţii confidenţiale aparţinând mai multor persoane publice. Irina Reisler a depus la dosar capturi de ecran după mesajele electronice cuprinzând avertizările trimise de către yahoo-acount-services cu privire la compromiterea conturilor de poştă electronică în data de 24 iunie 2011. Totodată, a pus la dispoziţia organelor de anchetă mai multe înscrisuri, constând în print-screen-uri după pagina de facebook a autorului, conţinând informaţii confidenţiale despre partea vătămată (respectiv mai multe fotografii, denumite de autor în mod denigrator, drept „ Lesbirina Reiseler”), date informatice obţinute de acesta în mod fraudulos şi postate pe contul acestuia de facebook, intitulat „fum micul”.
         
Corina Caragea, fără e-mail şi fără acces la Facebook

La data de 15 iulie 2011, Corina Caragea a  sesizat în I.G.P.R. – D.C.C.O. cu o plângere penală solicitându-se efectuarea de cercetări şi tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate de comiterea infracţiunilor în sisteme informatice, şantaj şi violarea secretului corespondenţei. În motivarea plângerii petenta a reclamat faptul că în data de 13 iulie 2011 o persoană necunoscută a accesat fără acordul acesteia adresele şi conturile de e-mail şi Facebook. Ea a susţinut că autorul faptelor deţine adresa de e-mail cu ID-ul miculfum@yahoo.com. Cu ocazia audierii sale în calitate de parte vătămată (declaraţie parte vătămată/documente anexate, vol. 1, filele 108-131), numita CARAGEA   a arătat că, în ziua de 13.07.2011, în jurul orei 1700 a încercat să acceseze contul său de facebook, însă nu a reuşit, acelaşi lucru întâmplăndu-se şi cu cele două conturi de e-mail. În aceea zi, a primit pe gmail o înştiinţare de la reprezentanţii Facebook, cu privire la faptul că o altă adresă de e-mail (necunoscută părţii vătămate) respectiv corinacarageadinamo@yahoo.com a fost adăugată ca adresă de contact la contul personal de facebook..

Notificări similare au fost primite şi de la reprezentanţii yaho, mesaje pe care petenta le-a depus la dosar pentru probarea aspectelor relatate. În aceeaşi seară, după recuperarea contului de facebook, petenta a constatat că în lista sa de prieteni figura un utilizator nou ce folosea pseudonimul de „Fum Micul”, adăugarea la propriul cont având loc în perioada când petenta nu putea accesa serverul de socializare.
 
Mesajele de la „Micul Fum”

În continuarea declaraţiei, Corina Caragea a precizat că a doua zi, respectiv la data de 14.07.2011, orele 1100 a accesat din nou contul personal de facebook, cu această ocazie primind un număr de trei mesaje de la utilizatorul ce folosea pseudonimul de „Fum Micul”, mesaje ce aveau următorul conţinut, după caz în limba engleză sau română:
-    „hello, are you there?
-    „ te rog răspunde urgent, deocamdată este una din multele poze pe care le avem doar noi doi. Nu vreau să-ţi fac rău, vreau doar să vb” (ataşat mesajului era o captură dintr-un mail din 2006 aparţinând petentei, informaţie preluată de pe contul de yahoo compromis).
-    „răspunde că nu te mănânc, trebuie să înţelegi că pentru tine cel mai bine e să intri în dialog cu mine. AŞTEPT”.
         Petenta a răspuns cu mesajul „acum am înţeles. Ce vrei de la mine?”, însă nu a mai primit nici un răspuns ulterior.
 
Pozele şi discuţiile private au fost făcute publice

      
În după amiaza aceleaşi zile, partea vătămată a observat postate pe contul „Fum Micul” (aspecte preluate şi evidenţiate în mod automat şi pe conturile celorlalţi prieteni din listă), mai multe informaţii private, respectiv poze actuale sau mai vechi, mesaje electronice purtate cu diferite persoane, încă din perioada anului 2006, discuţii personale avute după caz cu partenerul de viaţă, colegi, prieteni, toate aceste informaţii şi toată corespondenţa astfel divulgată fiind furate de către autor din cele două conturi de mail şi facebook compromise. În final, în dimineaţa zilei de 19 iulie 2011, împreună cu departamentul IT din cadrul Pro Tv, partea vătămată a reuşit recuperarea accesului la cele două conturi de poştă electronică.


Actriţa Laura Cosoi, discuţii cu "prietenii"

La data de 19.07.2011, actriţa Laura Cosoi a făcut o plângere penală solicitându-se efectuarea de cercetări şi tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate de comiterea infracţiunilor informatice şi totodată violarea secretului corespondenţei. În motivarea plângerii petenta a reclamat faptul că în data de 07 iulie 2011 o persoană necunoscută a accesat fără acordul acesteia adresele şi conturile de e-mail şi Facebook.           Reclamanta a susţinut că autorul faptelor deţine adresa de e-mail cu ID-ul miculfum@yahoo.com

Audiată la DIICOT actriţa a declarat că în ziua de 07 iulie 2011, fiind în drum spre Sibiu a încercat să-şi acceseze de pe telefonul mobil adresele de e-mail şi facebook, şi Laura Cosoi, constatând însă că parola (comună) ştiută de ea nu mai era acceptată de către sistemele informatice la care dorea să se conecteze. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în noaptea de 07/08.07.2011 când petenta a încercat să acceseze cele două conturi cu ajutorul laptop-ului personal. Cu ajutorul întrebărilor de securitate, partea vătămată a reuşit să-şi recapete accesul la cele două conturi virtuale, cu aceea ocazie constatând că la contul de yahoo era setată ca şi adresă de e-mail alternativă o altă adresă necunoscută, respectiv „miculfum@yahoo.com.    În continuare, partea vătămată şi-a accesat contul de yahoo mail, observând în „in box-ul” acestei căsuţe de poştă electronică, mai multe mesaje electronice şi discuţii ce păreau a fi purtate între petentă şi alte persoane necunoscute, mesaje pe care petenta declară cu nu îi aparţin.

Roxana Ciuhulescu n-a putut să-şi acceseze e-mailul

La data de 21 iulie 2011, Roxana Ciuhulescu       a sesizat organele judiciare, în vederea efectuării de cercetări faţă de persoana necunoscută care a pătruns fără drept în contul său de facebook, modificând, ştergând şi totodată restricţionând accesul la datele informatice, personale. Atât în cuprinsul plângerii penale cât şi cu ocazia audierii de către organul de urmărire penală, Roxana Ciuhulescu a arătat faptul că, în ziua de 12 iulie .2011, în jurul orei 1530, în timp ce se afla la locul său de muncă şi încerca să-şi acceseze adresa de e-mail, a constatat că parola personală de autentificare nu mai era acceptată de către sistemul informatic. La scurt timp, aceasta a încercat să se logheze pe cont folosind în acest sens întrebările de securitate, însă imediat a fost din nou deconectată. Această situaţie s-a repetat de cinci ori şi în final yahoo service a blocat accesul la cont pentru o perioadă de 24 de ore. A doua zi, la ora fixată de către administratorii site-ului Yahoo, partea vătămată a reîncercat şi a reuşit să-şi acceseze contul de e-mail cu ajutorul întrebărilor de securitate. La scurt timp însă şi similar zilei anterioare, a fost din nou deconectată de sistem.

Discuţii cu Mircea Zara şi Dana Rogoz


Partea vătămată a precizat că şi contul personal de facebook i-a fost accesat neautorizat, fiindu-i schimbată parola de acces. A arătat că persoana care i-a accesat fără drept contul a iniţiat mai multe conversaţii în numele părţii vătămate, cu diferite persoane, printre care Mircea Zara şi Dana Rogoz. Totodată a trimis cereri de prietenie unor persoane necunoscute.       Lehel  a postat pe contul personal de facebook, cu pseudonimul Fum Micul, divulgând astfel publicului interesat informaţii private despre Roxana Ciuhulescu, informaţii constând în diverse mesaje electronice şi alte discuţii on-line purtate electronic pe conturile de socializare facebook de-a lungul timpului de către petentă cu diferite terţe persoane, din perioada februarie 2010-iunie 2011.

Laura Cosoi l-a prevenit pe Dragoş Moştenescu

La data de 20 iulie 2011, a fost audiat actorul Draşoş Moştenescu vătămată, care a declarat în esenţă faptul că este posesorul contului de poştă electronică şi a contului de facebook şi că în jurul datei de 15 iunie 2011 a fost anunţat telefonic de către colega sa, Laura Coşoi despre faptul că cineva foloseşte în locul petentului contul său de facebook şi că postează mesaje ciudate.          În continuare, partea vătămată a încercat să-şi acceseze contul de facebook, constatând însă că parola deja setată nu mai funcţiona. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu adresa de e-mail găzduită pe serverul gmail.
 
 La scurt timp, petentul a reuşit să-şi recupereze cele două conturi compromise, apelând la ajutorul unei cunoştinţe. A declarat că nu are cunoştinţă să fi fost sustrase informaţii confidenţiale aflate pe cele două conturi personale.
        
Olivia Leşu vrea tragerea la răspundere a hackerului


O altă persoană ale cărei conturi virtuale au fost compromise prin aceeaşi modalitate  ), a fost identificată în persoana fotomodelului Olivia Leşu    care a precizat că se constituie parte vătămată şi civilă în cauză, solicitându-se efectuarea de cercetări atât sub aspectul săvârşirii de infracţiuni de natură informatică cât şi pentru fapta de violare a secretului corespondenţei.

Cu ocazia audierii sale din data de 20 iulie 2011, aceasta a declarat faptul că, în jurul datei de 04 iulie 2011, dorind să-şi acceseze conturile de e-mail şi facebook de pe telefonul mobil, partea vătămată a constatat că parolele ştiute de ea nu mai erau acceptate de către sistemul informatic. În acest moment, petenta şi-a dat seama că cineva i-a accesat fără drept cele două conturi virtuale, şi contul de facebook.
 

În continuare, petenta a precizat că şi-a creat un alt cont de facebook cu numele de Olivia Lesu şi după ce s-a adăugat la contul utilizatorului „Fum Micul”, partea vătămată a intrat chiar în conversaţii cu acesta din urmă. Astfel, în urma discuţiilor purtate, partea vătămată a reuşit să obţină de la respectivul utilizator necunoscut parolele de acces la ambele conturi on-line.

Discuţii cu Laura Cosoi


În aceeaşi seară de 07.07.2011, petenta arată că a purtat o discuţie cu numita Laura Coşoi, cu această ocazie aceasta dinurmă întrebând-o dacă a primit şi ea codurile de la micul fum. Petenta a răspuns afirmativ crezând că poartă conversaţie cu adevărata Laura Coşoi.

Daniela Aciu, „manechinul cu cele mai lungi picioare din lume”


O altă persoană ale cărei conturi virtuale au fost compromise prin aceeaşi modalitate a fost şi fotomodelul Daniela Aciu, „manechinul cu cele mai lungi picioare din lume” care a precizat că se constituie parte vătămată şi civilă în cauză, solicitându-se efectuarea de cercetări atât sub aspectul săvârşirii de infracţiuni de natură informatică cât şi pentru fapta de violare a secretului corespondenţei. Cu ocazia audierii sale din data de 08.08.2011, aceasta a declarat faptul că, a deţinut două adrese de e-mail, conturi pe care le-a folosit în paralel până în luna octombrie 2010. În aceeaşi perioadă, folosea şi un profil de facebook, însă prin luna octombrie 2010 a constatat că nu se mai putea loga la cele trei conturi virtuale întrucât toate parolele ştiute nu mai erau acceptate de către sistemele informatice.
 
Pe la jumătatea lunii iulie 2011, partea vătămată a aflat din presă că pe profilul de facebook al utilizatorului cu denumirea de „Fum Micul” au fost postate mai multe fotografii personale, imagini care erau anterior stocate într-unul din cele două conturi sparte de yahoo şi la care avea accesul restricţionat.

Violeta Babliuc: „MI-a fost imposibil să intru pe cont”


Fotomodelul Violeta Babliuc, participantă la diferite formate de televiziune, a fost audiată la data de 15.09.2011. „În data de 22.05.2011, dorind să-mi accesez contul de e-mail am constatat că parola ştiută de mine nu mai era acceptată de sistem. Imediat după acest moment, am încercat să accesez şi contul personal de Facebook cu denumirea „Violeta Babliuc”, acest lucru fiindu-mi imposibil întrucât şi această parolă era schimbată. Am încercat să-mi recapăt accesul la adresa de poştă electronică răspunzând la cele două întrebări de securitate. Pentru o scurtă perioadă mi-am recăpătat accesul însă imediat după aceea l-am pierdut din nou. De asemenea, am încercat să-mi recapăt accesul la contul de Facebook, moment în care am observat că era setată o altă adresă de e-mail către care să fie trimis codul pentru acces”.

Jurnalista Monica Vlad: „Mi-a schimbat parola”

O altă parte vătămată, Monica Vlad, jurnalistă şi organizatoare de evenimente, a fost identificată şi audiată la data de 13 septmebrie 2011.             „În data de 07.06.2011, am observat faptul că nu mai puteam accesa adresa personală de e-, pe interfaţa de conectare fiind indicat mesajul conform căruia parola de acces este greşită. Ulterior, am procedat la contactarea reprezentanţilor Serviciului de Mesagerie Yahoo, aducându-le la cunoştinţă faptul că mi-a fost schimbată parola de acces la cont şi că doresc resetarea acesteia…..Menţionez că pe adresa de e-mail mai sus menţionată aveam salvate informaţii personale precum adrese de e-mail, numere de apel, poze, adrese poştale aparţinând unor persoane publice din România. De asemenea, mai aveam o bază de date ce conţinea date de contact ale mai multor persoane din mass-media, pe care o utilizam în exercitarea profesiei mele de organizator de evenimente.     În luna iunie am fost sunată de către o cunoştinţă de-a mea, Vladislav Ana Maria, care mi-a spus că o parte din corespondenţa electronică personală a fost făcută publică de către o persoană care folosea aliasul „Micul Fum”, prin intermediul site-ului de socializare www.facebook.com......Am contactat reprezentanţii facebook unde am raportat că pe contul „Fum Micul” au fost postate informaţii sustrase din contul personal de e-mail.”

Simona Bălănescu, parola incorectă

Prezentatoarea Simona Bălănescu  fost audiată de către DIICOT: „În luna iunie 2011 am observat faptul că parola de acces la adresa personală de e-mail nu mai funcţiona, pe interfaţa de conectare la adresa de mai sus fiind indicat mesajul parola incorectă. De asemenea, am încercat să-mi accesez contul personal deschis pe reţeaua de socializare on line  Facebook, dar şi în acest caz  parola fusese schimbată. Menţionez faptul că pentru a mă loga pe contul de Facebook foloseam adresa de email şi o parolă care era aceeaşi cu cea de la mail……În memoria adresei de mail aveam stocate datele de contact ale invitaţilor de la emisiune, medici cu care eu colaborez, poze de la orele de dans şi alte informaţii confidenţiale.”

Denisa Barboni l-a văzut pe Micul Fum pe webcam


Fotomodel timişorean Denosa Barboni a declarat cu ocazia audierii (declaraţie de parte vătămată, vol. 1, filele 36-39), faptul că în vara anului 2010, respectiv prin lunile mai-iunie, încercând să-şi acceseze de la computerul personal adresa de e-mail a constatat că parola de acces nu mai funcţiona, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu contul de facebook. Pentru a afla cine i-a spart cele două conturi, partea vătămată precizează în continuare faptul că şi-a creat conturi noi atât de mail cât şi de facebook şi a trimis solicitări de prietenie către cele două foste aplicaţii personale compromise, ambele cereri fiind acceptate. Astfel, partea vătămată a intrat în contact cu respectiva persoană solicitându-i acesteia chiar activarea camerei web. Din imagini, partea vătămată îl descrie pe autor ca fiind o persoană în vârstă de aproximativ 33 de ani, păr de culoare închisă, tunsoare normală şi corpolent, acesta procedând de asemenea la capturarea mai multor fotografii şi discuţii personale purtate de partea vătămată şi fostul său prieten, discuţii purtate prin intermediul aplicaţiei Yahoo Messenger. Deoarece prietenul său era pe atunci o persoană publică, cel care a copiat respectivele date a început să o ameninţe pe partea vătămată cu dezvăluirea lor, fără însă a solicita ceva în schimbul păstrării şi nepublicării datelor în presă. Partea vătămată s-a speriat însă în două rânduri când respectiva persoană a ameninţat-o cu moartea. Din vara anului trecut şi până în prezent nu a mai fost contactată de către respectivul individ, care după accent părea a fi din Bucureşti.


Fotomodelul Bianca Drăguşanu: "Aveam e-mailul de şase ani”


Pe parcursul cercetărilor a fost identificată şi audiată partea vătămată Bianca Drăguşanu ale cărei conturi virtuale au fost compromise de către inculpat.
Bianca Drăguşanu   a arătat faptul că a deţinut adresa de e-mail precum şi profilul pe reţeaua de socializare Facebook, cu denumirea „Bianca Drăguşanu”, pe acest din urmă cont logându-se cu ajutorul aceleaşi adrese de e-mail însă utilizând o parolă diferită. Aceasta folosea de asemenea şi aplicaţia de chat Yahoo Messenger, accesând însă site-ul cu ajutorul unei parole distincte. Partea vătămată a precizat că poseda respectiva adresă de poştă electronică de aproximativ şase ani de zile, perioadă în care o folosea în mod regulat şi pe care avea stocate diferite date informatice private, cum ar fi: poze, interviuri, discuţii etc. De pe acest cont, arată că i-au fost sustrase şi postate fără drept atât fotografii personale cât şi diferite discuţii purtate cu mai multe persoane.

În perioada verii, respectiv prin luna iulie 2011 a constatat că nu mai poate accesa conturile de e-mail şi facebook, întrucât sistemele informatice nu îi mai acceptau parolele de acces ştiute. Din acel moment nu şi-a mai putut recupera niciodată accesul la cele două conturi virtuale. La câteva zile, partea vătămată a aflat din presă cum că un anume „micul fum” îi accesase conturile respective şi postase informaţii confidenţiale despre ea.
   
Rona Hartner cere 50.000 de euro, daune morale
   


Rona Hartner, actriţă, în prezent aflată în Franţa, a declarat faptul că deţine două conturi de poştă electronică. Referitor la informaţiile sale confidenţiale postate pe conturile inculpatului deschise pe Facebook şi Youtube, partea vătămată arată următoarele: „….filmările postate pe Youtube de către utilizatorul „Thevem1” (obs.: acelaşi pseudonim, respectiv „Thevem/Theven l-a avut inculpatul şi pentru unul dintre cele două profiluri deschise pe Facebook şi pe care a postat informaţii asemănătoare, inclusiv în cazul lui Rona Hartner), sunt făcute de către mine cu telefonul mobil, o parte dintre acestea fiind trimise mamei mele pe adresa acesteia de poştă electronică…..de asemenea, o parte dintre pozele care au fost postate pe contul de Facebook „Micul Fum” reprezintă imagini private ale fetiţei mele, acte personale precum şi un e-mail trimis mamei mele pe data de 30.06.2011.”
Partea vătămată a precizat în mod expres că doreşte efectuarea de cercetări şi sub aspectul infracţiunii prevăzute de art. 195 Cod penal şi totodată că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 50 000 de euro.

Adi Cristea nu a depus plângere penală

Fotbalistul Adi Cristea   a declarat cu ocazia audierii  faptul că a fost titularul contului de e-mail,s cont pe care îl folosea şi la accesarea contului de Facebook cu denumirea „adi cristea”. În cursul lunii iunie-iulie 2011 a constatat că accesul la cele două conturi erau restricţionate, sistemele informatice ne mai acceptând parola setată.     A declarat că nu doreşte să depună plângere penală cu privire la cele întâmplate şi că nu înţelege să se constituie parte vătămată sau civilă în cauză.

Ada Milea vrea cercetarea „Micului Fum”

Cântăreaţa Ada Milea  o altă persoană ale cărei conturi virtuale au făcut obiectul atacurilor informatice din partea „Micului Fum” a declarat faptul că în luna iulie 2011 a constatat că nu îşi mai poate accesa adresa de e-mail şi nici contul de Facebook cu denumirea „Ada Milea”. Întrucât avea setată ca şi adresă alternativă un alt cont de poştă electronică, partea vătămată a reuşit în final să îşi recupereze accesul la ambele conturi. În continuare, aceasta a observat că pe interfaţa de vizualizare a contului personal de Facebook era postat un mesaj cu inscripţia „micul fum”, mesaj care provenea de la persoana care a avut acces în cont fără aprobarea sa. Partea vătămată a precizat în mod expres că doreşte efectuarea de cercetări şi sub aspectul infracţiunii prevăzute de art. 195 Cod penal şi totodată că nu se constituie parte civilă în cauză.

Pulhac s-a întâlnit cu facebook.com

Fotbalistul Cristi Pulhac   a declarat faptul că în perioada septembrie-octombrie 2010, dorind să se logheze pe contul de e-mail şi pe contul personal deschis pe site-ul www.facebook.com nu a reuşit acest lucru datorită faptului că parola de acces ştiută nu mai era acceptată de sistemul informatic, parola fiind schimbată fără autorizarea sa. Ulterior, partea vătămată a fost contactată de către cunoscuţi de-ai săi care i-au relatat cum că aceştia ar fi purtat conversaţii pe internet cu o persoană necunoscută care se folosea de numele de utilizator al părţii vătămate, pe aplicaţiile Yahoo Messenger şi Facebook şi că s-ar fi folosit un limbaj injurios la adresa acestora. Această persoană necunoscută care utiliza fără drept contul de facebook a efectuat modificări în cont, respectiv a acceptat sau după caz a eliminat contacte din lista de prieteni.

Partea vătămată a precizat în mod expres că doreşte efectuarea de cercetări şi sub aspectul infracţiunii prevăzute de art. 195 Cod penal şi totodată că nu se constituie parte civilă în cauză .
   


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite