Hackerul „Micul Fum” cel care a spart email-urile mai multor vedete TV si ale unor politicieni a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerul Micul Fum
Hackerul Micul Fum

Bărbatul care a accesat ilegal conturile de e-mail şi pe cele de pe platforma de socializare Facebook aparţinând unor angajaţi ai unui trust media şi unor persoane publice, iar ulterior a făcut publice discuţii private şi fotografii ale acestora a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală l-au trimis în judecată pe Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 40 de ani, pentru săvârşirea a 25 de infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, 25 de infracţiuni de modificare fără drept şi restricţionarea accesului la date informatice, 25 de infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi 15 infracţiuni de violarea secretului corespondenţei.
Bărbatul a accesat ilegal conturile de Facebook şi adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragoş Moştenescu, Laura Cosoi.

Cum a fost prins „Micul Fum”. Hackerul care a spart email-urile mai multor vedete TV si ale unor politicieni voia să plece la muncă în Occident!

A spart conturile Facebook a 25 de persoane


Bărbatul este acuzat că, în perioada octombrie 2010 - iulie 2011, a accesat fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail şi conturile aferente platformei de socializare Facebook, aparţinând unui număr de 25 de persoane, angajaţi ai unui trust media precum şi alte persoane publice.

Ca şi mod de operare, Lazăr Lehel a restricţionat accesul utilizatorilor de drept la sistemele informatice şi a copiat în mod neautorizat informaţiile, fotografiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul conturilor părţilor vătămate, au stabilit procurorii DIICOT.


Folosea şi nick-ul "Thevem Theven"


Ulterior, el a divulgat conţinutul corespondenţei către public, prin intermediul reţelei de socializare, postând pe conturile personale create special în acest scop - "Micul fum" şi "Thevem Theven" informaţii şi date confidenţiale, respectiv fotografii, mesaje electronice şi alte discuţii private purtate de către părţile vătămate pe conturile de socializare şi aplicaţiile de chat.


Cauza a fost trimisă pentru soluţionare Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.
Lehel a fost reţinut în această cauză în 19 august.
Cercetările au fost derulate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice.
şi Roxana Ciuhulescu, dar şi ale lui Adrian Cristea şi Biancăi Drăguşanu, şi a făcut publice discuţii personale ale acestora.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite