Dumitru Sechelariu, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis în judecată de procurorii de la Direcia Naţională Anticorupţie (DNA) la o lună după ce anchetatorii solicitaseră arestarea preventivă a acestuia într-un caz de corupţie, informează Mediafax.

CITEȘTE ȘI

Sechelariu a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență

Alături de stul edil al Bacăului a fost trimis în judecată şi Iuliean Şuţu - director la SC Transport Public SA Bacău, aflat în arest preventiv.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Sechelariu a oferit şi remis, prin intermediar, inculpatului Şutu Iuliean, suma de 77.400 de lei, în scopul cumpărării influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecătorii Curţii de Apel Bacău, care judecau un litigiu comercial în care era implicată firma SC Transport Public SA Bacău, la care Sechelariu era acţionar.

Firma negocia cu o companie care deţine un lanţ de supermarket-uri tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului.

Şuţu a primit mandat de arestare pentru 24 de ore pe 18 februarie 2010,  iar o zi mai târziu Judecătoria Sectorului 1 din Capitală a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile, măsură care a fost ulterior prelungită de aceeaşi instanţă până la data de 18 aprilie 2010 inclusiv

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite