Drepturile de autor, impozitate cu 16% / Vlădescu: "Cel care umple stiloul cu cerneală nu trebuie să primească drepturi de autor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu a anunţat că se reintroduce impozitarea cu 16% a veniturilor din drepturile de autor, activităţi bursiere, a dobânzii produse de depozitele bancare, a persoanelor fizice autorizate, a contractelor de mandate.

Ministrul a ţinut să sublinieze faptul că drepturile de autor trebuie platite doar celor care fac creaţie, nu şoferilor sau maşiniştilor. "Cel care umple stiloul cu cerneală nu trebuie să primească drepturi de autor", a spus Vladescu.

Nu le pasă de recesiune: Salariu de barosan din primărie care sfidează criza: 5.000 de lei pe lună

Impozitarea va fi aplicată de la 1 iunie sau, cel târziu, de la 1 iulie 2010, a anunţat ministrul, citat de Agerpres.

În privinţa modalităţii alese de Guvern pentru punerea în aplicare a măsurilor de restructurare a cheltuielilor bugetare asumate în negocierile cu FMI, ministrul finanţelor a spus că reducerea pensiilor şi salariilor se va face printr-o ordonanţă de urgenţă.

"Calea legală de a reduce este exact calea prin care au fost mărite. Dacă un act normativ a putut să mărească salariile un act normativ de aceeaşi putere legislativă va reduce salariile", a spus el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite