VIDEO Domnule preşedinte Băsescu, aţi văzut "The King's Speech"!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Băsescu a declarat că Regele Mihai a fost ,,slugă la ruşi"
Preşedintele Băsescu a declarat că Regele Mihai a fost ,,slugă la ruşi"

Referindu-se la Monarhie, preşedintele Traian Băsescu a spus joi că majoritatea românilor "vor să aibă un preşedinte, bun, rău", pe care să-l poată schimba, şi nu un şef de stat pe viaţă care poate lăsa moştenitori cu "dizabilităţi".

"80% din români vor să aibă un preşedinte, bun, rău, dar ştiu că-l schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi pe urmă îţi mai lasă şi moştenitori. Doamne fereşte, iese vreunul cu dizabilităţi... Ce te faci? Rămai cu el şef de stat?", a declarat preşedintele Băsescu, joi seara, la emisiunea "Ultimul Cuvânt", difuzată de B1 TV. Totodată, Traian Băsescu a apreciat că "instaurarea monarhiei e o copilărie".

EDITORIAL: Bătrânul edec și marea mârlănie

Aprecierea făcută de Traian Băsescu are loc în contextul în care este cunoscut faptul că Regele Mihai manifestă anumite deficienţe de vorbire.

De-a lungul timpului, au fost o serie de şefi de stat şi de lideri politici care, în ciuda faptului că manifestau diferite forme de dizabilitate fizică, s-au remarcat prin lucrurile pe care le-au făcut.

Cel mai sugestiv caz este cel al regelui George VI al Marii Britanii, tatăl actualei Regine Elisabeta a II-a, care a fost ecranizat în "The King's Speech". Filmul, care a primit patru premii Oscar şi alte 63 de distincţii, prezintă povestea lui "Bertie" (George VI) care a reuşit să treacă peste bâlbâiala nervoasă pe care o avea şi să conducă ţara în război.

Un alt caz este al lui Franklin Delano Roosevelt care a devenit al 32-lea preşedinte american, în noiembrie 1932, deşi manifesta grave deficienţe locomotorii în urma poliomielitei. Franklin Delano Roosevelt a fost considerat drept cel mai bun exemplu pentru copiii cu deficienţe locomotorii că imperfecţiunile fizice nu pot constitui obstacole în calea îndeplinirii oricărui vis.

Citiţi şi:

STENOGRAME Ce s-a discutat în spatele uşilor închise despre Regele Mihai. Berceanu: "A fost decorat de Stalin"

1990-2011: Regele Mihai, alungat şi stimat, în funcţie de guvernare

Votul pentru Regele Mihai: PDL şi UNPR au refuzat, UDMR a tăcut

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite