Doar o treime dintre candidaţi au trecut Bac-ul de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 32% din cei peste 66.000 de elevi care s-au prezentat în a doua sesiune de Bacalaureat au reuşit să obţină o medie generală de trecere, de peste 6.

Cifra e semnificativ mai scăzută faţă de promovabilitatea înregistrată în vară şi care reprezenta deja un record negativ. În prima sesiune a Bac-ului, doar 69% din cei peste 200.000 de candidaţi au reuşit să treacă de examenul de maturitate, procentul cel mai mic din ultimii 10 ani.

Citeşte şi:
Dezastru la Bacalaureatul de toamnă în toată ţara! 70% din candidaţi au picat!

A uitat să-şi închidă telefonul mobil şi a fost eliminat de la Bac!

Răsturnare de situaţie în topul celor mai bune licee din Timiş

Faţă de sesiunea de toamnă de anul trecut, scăderea e şi mai abruptă. În 2009, peste 72% din candidaţi au reuşit în sesiunea a doua să obţină note de trecere.

Puterea exemplului fraudelor pedepsite din vară nu a funcţionat în întregime. Supraveghetorii atenţi au eliminat din această a doua sesiune a Bac-ului aproape 150 de elevi prinşi copiind, cei mai mulţi în Bucureşti (29). De cealaltă parte, judeţele care se pot lăuda cu cei mai mulţi elevi promovaţi sunt Timiş (72%), Hunedoara (66%), Olt (63%) şi Caraş Severin (60%).

Cine sunt cei mai slabi

Judeţul Galaţi e în topul notelor proaste. Aici, doar puţin peste 15% din elevi au reuşit să ia Bac-ul la a doua încercare. Lista judeţelor cu promovabilitate scăzută este completată de Iaşi, Prahova, Brăila şi Botoşani, cu aproximativ 16%. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite