Răsturnare de situaţie în topul celor mai bune licee din Timiş. Află aici clasamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele peste 50 de licee din judeţul Timiş au fost clasificate de portalul admitereliceu.ro pe baza rezultatelor de admitere, rezultatelor de la Bacalaureat dar şi pe baza rezultatelor de la olimpiade şi concursuri la care liceenii au participat.

Media de la Bacalaureat nu a contat numai pentru elevi la admiterea la facultate ci şi pentru reputaţia liceului la care liceenii timişeni au învăţat. Topul liceelor din judeţ a fost conceput ţinându-se cont de media de admitere în proporţie de 50 la sută, media de la examenul de BAC, care a contat în proporţie de 30 la sută şi media rezultatelor obţinute la olimpiade, în procent de 20%, având în vedere numărul de elevi premianţi, fazele concursului la care aceştia au participat dar şi numărul total al elevilor din liceul respectiv.  

Surpriza cea mai mare din clasamentul judeţean a fost aceea că, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva" din Timişoara a pierdut locul întâi în top, loc pe care l-a ocupat anul trecut, în favoarea Colegiului Naţional „Brediceanu" din Lugoj. „Ne-a preocupat întotdeauna şi valorificarea cunoştinţelor elevilor dar şi participarea la olimpiade şi concursuri. Calitatea procesului de învăţământ a fost o prioritate pentru profesori, elevi dar şi pentru părinţi, pentru că noi aici muncim în echipă", a spus Gabriela Neamţu, directoare a liceului lugojean. În timp ce primul loc îi obligă acum pe cei de la „Brediceanu" la mai multă muncă, locul şapte din top, loc pe care îl ocupă acum Liceul Pedagogic din Timişoara îi obligă pe cei de aici să ridice mai sus ştafeta. „În ceea ce priveşte munca şi rezultatele colegilor mei nu găsesc că a fost la un nivel mai slab decât în 2009", a spus Ionuţ Cristescu, directorul liceului.

Locul al doilea în topul celor mai bune licee din judeţ este ocupat anul acesta de Liceul de informatică „Grigore Moisil". În clasamentul de anul trecut, acesta ocupa un loc cinci. Colegiul Naţional Bănăţean din Timişoara a fost şi anul trecut şi este şi anul acesta cu o poziţie mai jos.

În clasamentul liceelor din judeţ s-au produs răsturnări de situaţie, comparativ cu anul trecut, în top zece urcând trei licee din Timişoara care în 2009 nu s-au poziţionat printre primele zece şcoli, licee ca „Vlad Ţepeş", „Nikolaus Lenau", dar şi Colegiul Economic.

TOP 10 LICEE DIN TIMIŞ:

(sursa: admitereliceu.ro)

Loc                  Localitate       Denumire institutie

2010    2009

1          3          Lugoj     Colegiul Naţional "C. Brediceanu" Lugoj          

2          5          Timişoara    Liceul "Grigore Moisil" Timişoara        

3          6          Timişoara     Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara   

4          2          Timişoara     Colegiul Naţional "C. Diaconovici Loga" Timişoara  

5          4          Timişoara    Colegiul Naţional "Ana Aslan" Timişoara    

6          -           Timişoara     Liceul Teologic Romano-Catolic "Gerhardinum" Timişoara       

7         1          Timişoara      Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" Timişoara  

8          10        Timişoara     Liceul Teoretic "Vlad Ţepeş" Timişoara  

9          11        Timişoara     Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" Timişoara 

10        12        Timişoara    Colegiul Economic "F. S. Nitti"  Timişoara

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CLASAMENTUL ÎNTREG

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite