Diplomatul român Gabriel Grecu, acuzat de spionaj, a sosit în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomatul român Gabriel Grecu, declarat persona non grata de Rusia pentru spionaj, a părăsit teritoriul rus şi a sosit în ţară, a declarat miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

Informaţia a fost confirmată oficial de Ministerul român al Afacerilor Externe.

Gabriel Grecu, care a fost reţinut luni la Moscova sub acuzaţia de spionaj şi declarat persona non-grata, a sosit în ţară, a declarat miercuri MAE pentru NewsIn.

Potrivit informaţiilor noastre, acesta nu se mai află în Moscova, a declarat sursa citată de agenţia Interfax.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a anunţat, luni, că a reţinut în flagrant un agent de informaţii român, care lucra sub acoperire diplomatică la Ambasada României în Rusia. Conform FSB, Gabriel Grecu, secretar I al ambasadei române, a fost reţinut în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete şi avea asupa lui echipament de spionaj.

image

După măsura luată de autorităţile ruse, Ministerul Afacerilor Externe al României a anunţat marţi declararea persona non grata a unui diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu rang diplomatic echivalent, solicitându-se, totodată, părăsirea de către acesta a teritoriului României în termen de 48 de ore. Mai multe despre decizia autorităţilor române aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite