Designerul Răzvan Ciobanu, dator la dealerii de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creatorul de modă se „alimenta“ cu cocaină de la reţeaua condusă de Cristian Paraschiv, vedetă a show-ului TV „Rătăciţi în Panama“. Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a intrat în vizorul procurorilor DIICOT după ce a cumpărat mai multe doze de cocaină de la dealeri de stupefiante.

Răzvan Ciobanu a fost monitorizat de poliţişti sub acoperire care urmăreau o reţea de traficanţi de droguri în cluburile de fiţe din Capitală şi în hoteluri de lux. Designerul a fost depistat în timp ce anchetatorii îi filau pe membrii reţelei de traficanţi de stupefiante din care făcea parte şi Cristian Paraschiv, unul dintre participanţii la show-ul TV „Rătăciţi în Panama", difuzat la Kanal D şi prezentat de Andrei Gheorghe.

Mai citeşte şi:

Deşi este condamnat la 12 ani de puşcărie, cel mai mare traficant de droguri din România se plimbă liber prin Galaţi

„Moartea verde“, mai periculoasă decât cea „albă“

Paraschiv a fost arestat pentru trafic de droguri în octombrie 2009, el recunoscând în faţa anchetatorilor că Răzvan Ciobanu era unul dintre clienţii săi fideli.

Procurorii au extins cercetările în acest dosar, după ce tot Cristian Paraschiv a indicat mai multe persoane care ar fi cumpărat cocaină, printre care avocaţi, dar şi o dansatoare. Conform procurorilor, unul dintre dealerii grupării - Vasile Ciobanu, zis „Raj" - i-a vândut deseori, pe parcursul anului trecut, cocaină cunoscutului creator de modă. De asemenea, designerul s-ar fi aprovizionat cu cocaină şi de la ofiţerul Gheorghe Curelea, din cadrul Poliţiei Sectorului 4. Curelea a fost arestat în această cauză.

Răzvan Ciobanu a intrat în conflict cu traficanţii de cocaină după ce a adunat datorii la ei de aproape 1.000 de euro.

„Are datorii de 800 de euro la dealer"

„Ştiu că de la Raj mai cumpără droguri şi alte persoane, între care pot să menţionez pe una dintre prietenele mele «Giulia», Răzvan Ciobanu şi alte două fete, despre care ştiu că sunt avocate, iar pe una dintre acestea ştiu că o cheamă Cristina", a povestit Cristian Paraschiv anchetatorilor.

„Referitor la Răzvan Ciobanu ştiu că, în mod frecvent, cumpără cocaină de la Raj şi nici nu i-a mai răspuns acestuia din urmă la telefon, întrucât are o datorie de 800 de euro la el, datorie provenită tot din neachitarea unor doze de cocaină", a turnat Paraschiv.

„I-am dus în total şase-şapte doze de cocaină"

Şi poliţistul Gheorghe Curelea a confirmat procurorilor DIICOT că printre clienţii săi era şi designerul Răzvan Ciobanu. „În legătură cu Răzvan Ciobanu, creatorul de modă, declar faptul că, în vara anului 2009, de două ori i-am dus în total cred că şase sau şapte doze de cocaină a câte un gram fiecare, la preţul de 400 de lei pe doza de cocaină. Precizez că o dată i-am dat dozele de cocaină lui Răzvan Ciobanu, care însă nu mi-a dat banii imediat, ci la o dată ulterioară prin intermediul şoferului său, un anume Ţapu. De altfel, lui Ţapu i-am mai dat o dată câteva punguţe de cocaină care ulterior au ajuns la Răzvan Ciobanu."

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri. După izbucnirea scandalului declanşat de posibilul consum de cocaină de către unele vedete autohtone, Răzvan Ciobanu a negat vehement acest lucru.

Interceptări

Extrase din interceptările convorbirilor telefonice ale persoanelor implicate în dosarul privind traficul de droguri din cluburile de fiţe ale Capitalei. Conform DIICOT, Ciobanu numea cocaina „rochie" în discuţii cu dealerii.

9 octombrie 2009
Răzvan Ciobanu: Ce-ai uitat?
Vasile Ciobanu - Raj: Îmi păstrezi şi mie „rochia aia" care m-am uitat pe ea, pe umeraş?
R.C.: Da, tati, sigur că da.
V.C.: Hai, şi când vin mâine...
R.C.: Hai, când vii sună-mă şi ţi-o aduc eu.

14 octombrie 2009
Laslo Ionas (ofiţer sub acoperire): Patru ai tăi, patru sute, bă? E bună cocaina?
Cristian Paraschiv: Frate, e bunişoară.
L.I.: Şi asta e pentru fratele tău.
C.P.: Săru' mâna.
L.I.: Cum e?
C.P.: E foarte bună. Încearc-o. Ai... frate, cum să fie, e foarte tare, da' p...a mea.
L.I.: Mişto.
Gyorfy Istvan (ofiţer sub acoperire): Să trăieşti, tată!
L.I.: Bă, da ţi-ai mai revenit...Când ai venit prima dată...
C.P.: Păi mănânc acum...de cinci ori pe zi, iau nişte vitamine... mi-au trimis ăia din Columbia nişte vitamine, foarte bune... aş merge şi eu.
L.I.: Bă, da cine câştigă că te-am votat şi eu pe net (pentru concursul „Rătăciţi în Panama" - n.r.), da... nu ştiu pentru ce te-am votat.
C.P.: Cum... care e cel mai mişto... sunt ok, voturile alea, doar trei trebuie să ajungă în finală.

28 octombrie 2009
Gheorghe Curelea: Da, boss.
Răzvan Ciobanu: Ce faci?
G.C.: Bine! Uite, pe-acasă, vroiam să ies pe-afară!
R.C.: Poţi să treci şi pe la mine?
G.C.: Da! Hai! În vreo 20 de minute! Aşa! Îţi aduc.
R.C.: Merci mult. Te-am pupat!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite