Anastase, ameninţată cu o nouă plângere penală de PSD, anunţă că o dă în judecată pe social-democrata Aura Vasile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce plenul Camerei a respins solicitarea Opoziţiei de constituire a unei comisii parlamentare care să ancheteze modul în care s-a votat Legea Pensiilor, social-democraţii au anunţat că vor depune o nouă plângere penală împotriva Robertei Anstase.

UPDATE Anastase respinge acuzaţiile PSD-ului că nu ar fi fost în sală la vot

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că era în sală în moemtul în care PSD susţine că ar fi lipsit, dar ar fi votat, arătând că o probă clară că era în sală a fost că s-a ridicat în picioare atunci când a fost acuzată.

"Eram în sală, m-am ridicat în momentul în care dânsa (Aura Vasile, n.r) a făcut acele acuzaţii. Mai mult decât a mă ridica în picioare şi a mă vedea în momentul în care a făcut acele declaraţii, vă daţi seama că o probă mai clară decât atât nu există", a afirmat Anastase.

Ea a arătat că crede că o va acţiona în judecată pe Aura Vasile pentru că aceasta are "o problemă de bună creştere".

UPDATE PSD va completa plângerea penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, acuzând-o că aceasta a votat suplimentarea ordinii de zi a şedinţei de marţi cu toate că nu era în sală, a declarat deputatul Radu Moldovan.

"Se va face o completare la plângerea iniţială în care cerem Parchetului să verifice şi această situaţie, cu votul cartelei doamnei Anastase în condiţiile în care ea nu era în sală", a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan. Acesta a precizat că la dosarul deja existent la Parchet vor fi depuse probele video din şedinţa de plen de marţi, care arată că preşedintele forului nu se afla în sală la momentul votului.

Potrivit unui comunicat PSD, votul de marţi demonstrează ca "frauda" de la Legea pensiilor nu a fost o eroare sau un rezultat al incompetenţei lui Anastase. "Furtul la vot în Parlament este o politică de partid a PDL, care nu este oprită nici măcar după ce milioane de oameni au văzut în mod clar cum preşedintele Camerei Deputaţilor a falsificat numărul de voturi la Legea pensiilor", se arată în comunicat.

Deputatul PSD Aura Vasile a atacat-o direct pe Anastase, cât şi pe reprezentanţii puterii că lucrează în plen fără a avea cvorum şi că, pentru a suplini absenţa colegilor, votează la mai multe cartele.

"Vă desfăşuraţi activitatea fără să aveţi cvorumul de şedinţă. S-a votat pe mai multe cartele şi îmi pare rău pentru doamna Roberta Anastase, dar vreau să spun că orice înregistrare video a zilei de azi poate să demonstreze că la primul vot pe Proiectul 389/2010, nu a fost în sală, iar Roberta Anastase apare ca şi cum a votat. Am solicitat deja înregistrările video, domnule preşedinte, şi probabil că cineva din corpul tehnic a spus acest lucru şi aţi anunţat-o pe doamna Roberta. Pe primul proiect de lege, acolo unde Roberta apare că a şi votat nu a fost în sală. Roberta, la primul proiect n-ai fost în sală! Nu ai fost în sală, Roberta!", i-a strigat Aura Vasile.

Şedinţa de marţi a fost condusă de democrat-liberalul Ioan Oltean, Anastase stând de această dată în sala de plen cu restul colegilor ei de la PDL.

UPDATE Plenul Camerei a respins cererea opoziţiei privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă.

Deputaţii PSD şi PNL au cerut constituirea unei comisii parlamentare care să ancheteze modul în care s-a votat Legea Pensiilor.

Solicitarea a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, care a prezentat marţi o listă cu semnăturile liberalilor şi celor de la PSD+PC.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu  a afirmat, în plen, că trebuie pusă cât mai repede pe ordinea de zi a Camerei solicitarea PNL şi a PSD de înfiinţare a acestei comisii de anchetă pentru a se afla cum "PDL în frunte cu doamna Roberta Anastase au fraudat votul la Legea pensiilor".

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi secretarul Sever Voinescu sunt acuzaţi de către membrii PSD şi PNL că au "furat votul" la legea pensiilor.

De altfel, procurorii au deschis un dosar ca urmare a plângerii depuse de parlamentarii PSD+PC pe numele preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi a lui Sever Voinescu. Vezi aici detalii.

Luni, premierul Emil Boc a reafirmat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este susţinută de PDL.

În 15 septembrie, deputaţii au adoptat legea după mai multe ore de dezbatere şi cu un sistem electronic stricat. La ora 22.35, ultima oară când a funcţionat sistemul electronic de vot la controversata şedinţă din 15 septembrie, în sală erau 115 deputaţi. La nici câteva minute, la propunerea liderului de grup al PDL de a se folosi votul prin ridicare de mână, Anastase anunţa 137 „pentru", un vot „împotrivă" şi 15 „abţineri".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite