Denunţătorul consilierului de la ANAF, cercetat pentru evaziune fiscală împreună cu fostul secretar de stat de la Finanţe, Graţiela Iordache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antonello Celestini, omul de afaceri care l-a denunţat pe Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală este cercetat pentru evaziune fiscală în dosarul în care este implicată şi fosul deputat şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Graţiela Iordache.

Potrivit DNA, Graţiela Iordache este acuzată de complicitate la evaziune fiscală, în timp ce Vasile Duţă şi Antonello Celestini pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, a mai fost trimisă în judecată şi SC Galaxy Tobacco SA (fosta Societate Naţională "Tutunul Românesc"), în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de evaziune fiscală.

Prin activitatea infracţională a fost creat un prejudiciu bugetului de stat de circa 44 milioane euro, respectiv 186.173.777 lei, rezultat din neachitarea obligaţiilor fiscale aferente transferului celor aproximativ 1.000 tone de tutun, susţin procurorii anticorupţie.

Pentru recuperarea acestor bani s-a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile care aparţin reprezentanţilor firmei SC Galaxy Tobacco SA, Vasile Duţă şi Antonello Celestini, dar şi asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile care aparţin persoanei juridice SC Galaxy Tobacco SA.

Citiţi şi: Procurorii DNA l-au reţinut pe Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru că a pretins mită, în decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro. Articol complet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite