UPDATE Melania Vergu: "Nu-mi voi da demisia/ Nu ştiu de vreun act prin care să fiu demisă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierului ministrului Educaţiei, Melania Vergu, a declarat astăzi că nu-şi va da demisia şi nici nu ştie despre faptul că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ar fi decis s-o demită.

"Nu-mi voi da demisia, pentru că nu am făcut nimic ilegal. Juriştii au confirmat acest lucru. Ministrul Educaţiei poate lua orice decizie doreşte, dar până la această oră nu am fost informată că în minister ar exista un act prin care aş fi eliberată din funcţie", a mai spus Melania Vergu, citată de Mediafax.

Ea a precizat că va da în judecată televiziunile şi jurnalele care au relatat despre cazul său, acuzându-le de calomnie, denigrare şi prejudiciu de imagine.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a cerut astăzi demisia consilierei sale, Melania Mandas Vergu, după ce în presă au apărut informaţii că aceasta şi-a folosit funcţia publică pentru proiectul său european, potrivit Realitatea Tv. Vezi aici detalii.

Marţi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a dat un ultimatum consilierului său, Melania Mandas Vergu, a cărei firmă desfăşoară un contract cu ministerul în valoare de circa patru milioane de euro. Melania Mandas Vergu avea la dispoziţie 15 zile pentru a alege între firmă şi funcţia de consilier.

Proiectul intitulat "Practică să înveţi, învaţă să practici" derulează programe de formare profesională în şcolile din România.

"Proiectul este depus în 2008. În octombrie 2009 am fost anunţată că am fost selectată ca beneficiar al acestor fonduri. Nu are nicio legatură Ministerul Educaţiei, aparaţine de Ministerul Muncii. Evident că am făcut un proiect pe ceea ce mă pricep cel mai bine şi o să mai fac proiecte. Nu am nicio incompatibilitate. Este primul lucru pentru care m-am documentat înainte să fiu numită consilier", a declarat Melania Mandas Vergu, la Realitatea TV.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite