Dan Diaconescu, acuzat de DNA că a cerut mită 25 milioane euro de la compania URSUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, s-a prezentat, în această dimineaţă, la DNA. El a fost citat în legătură cu ultimele acuzaţii de şantaj în legătură cu berea Redds produsă de Ursus, cât şi pentru a fi informat de acuzaţiile mai vechi pe care i se aduc. 

La ieşirea de la audieri, Dan Diaconescu a explicat că poate constata că procurorii DNA nu şi-au luat vacanţă, iar procurorul care i-a intocmit dosaril merită felicitări pentru zelul pe care îl depune în intrumentarea cazului său.

Patronul postului de televiziune OTV a declarat că procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl acuză că ar fi cerut mită 25 de milioane de euro, de la compania Ursus pentru a fi stopată o anchetă jurnalistică în anul 2009.

Potrivit unor surse, ancheta jurnalistică din 2009 privind berea Redds produsă de Ursus ar fi mascat de fapt un eventual şantaj la adresa companiei de bere. Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redds ar conţine anumiţi compuşi dăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru care Ursus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an.

Diaconescu a ţinut, însă, să precizeze că în urma acelei anchete jurnalistice privind berea Redds din 2009, produsă de compania Ursus, postul OTV a fost amendat, în două rânduri, de către CNA, în total fiind vorba de 60.000 de lei.

Potrivit declaraţiilor sale, procurorii îi pregătesc şi un al patrulea dosar, în care va fi acuzat că transportă către Iran săptămânal aproximativ 10-11 tone de lingouri de aur sau chiar heroină.

Dan Diaconescu, încurcat de DNA să înregistreze Partidul Poporului

Dacă DNA nu l-ar fi chemat pe Dan Diaonescu la audieri, astăzi România ar mai fi avut un nou partid politic înrtegistrat. Patronul de la OTV a declareat după ieşirea de la audieri că el vroia să înregistreze la Tribunalul Capitalei partidul pe care-l va conduce, tocmai când procurorii DNA l-au chemat pentru a-i aduce la cunoştinţă noile acuzaţii.

Dan Diaconescu a arătat că îşi planificase, împreună cu avocaţii săi, să meargă la ora 12.00 la Tribunalul Bucureşti pentru a depune acţiunea de înfiinţare a Partidului Poporului. El a adăugat însă că va insista în demersul său şi că joi va depune, totuşi, această acţiune.

Avocatul patronului de la OTV, declara pe 23 iulie, că sigla partidului reprezintă două litere "P" suprapuse, reprezentând numele partidului pe un fundal de trei nuanţe de violet. Dan Diaconescu şi-a afirmat dorinţa de a intra în politică pe 25 iunie, după ce a fost eliberat din arest. El şi-a motivat decizia prin faptul că arestarea sa ar fi fost decisă politic.

În ciuda problemelor juridice pe care le are, Dan Diaconescu a declarat că nu renunţă la candidatura de la Preşedinţia României, precizând că şi în cazul în care va fi arestat va fi la un moment dat eliberat după viitoarele alegeri prezidenţiale, când "rezultatul lui va fi unul favorabil, iar legea va impune astfel".

În noul dosar sunt deja puşi sub învinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru Andrei Costin Iuga.

Dan Diaconescu a fost la chemat la DNA în două dosare, cel privind şantajarea primarului din Zărand, Ion Moţ şi a omului de afaceri Petre Paul Ţârdea şi, respectiv, cel privind un presupus şantaj în legătură cu berea Redd produsă de Ursus, tranmsite Mediafax.

Mai citeşte şi:

Dan Diaconescu, acuzat din nou de şantaj

Patronul postului OTV, Dan diaconescu, jurnalistul Silviu Alupei, şi ale două persoane, au fost citate la DNA, pentru a le fi aduse la cunoştinţă învinuirile într-un nou dosar deschis pe numele realizatorului.

De altfel, avocatul postului OTV, Cătălin Daniel Fenechiu, a confirmat încă de ieri informaţia. El a precizat că la DNA, au fost citaţi Dan Diaconescu, jurnalistul Silviu Alupei, directorul postului OTV, Diana Voiculescu şi Doru Andrei Costin Iuga.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite