Dan Fătuloiu a ieşit de la DNA pe intrarea oficială a instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în MAI, Dan Valentin Fătuloiu, a plecat de la sediul DNA, unde a fost pentru a da declaraţii în cazul presupusei mite pe care i-ar fi oferit-o omul de afaceri Cătălin Chelu, prins, împreună cu doi apropiaţi ai acestuia, în urma unui flagrant delict în faţa sediului MAI.

Flagrant la momentul oportun

Fătuloiu a ieşit cu o maşină a MAI pe intrarea oficială a instituţiei, pe unde iese de obicei conducerea DNA, şi nu pe poarta folosită în mod obişnuit pentru accesul celorlalte maşini, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat a stat aproximativ o oră la DNA, unde a venit pentru a da declaraţii în legătură cu mita pe care i-ar fi oferit-o omul de afaceri Cătălin Chelu.

Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, apropiaţi ai omului de afaceri Cătălin Chelu şi asociaţi în firme alături de acesta, au fost prinşi alături de Chelu în urma flagrantului delict din faţa sediului MAI. Cei doi ar fi venit, vineri, împreună cu Chelu pentru a-i oferi mită lui Fătuloiu.

După realizarea flagrantului, în faţa sediului MAI, Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu au fost conduşi de procurori la sediul DNA.

Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu vor fi audiaţi după ce procurorii vor lua declaraţii mai multor martori în acest caz, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, Ioana Ionescu, avocatul acestora.

Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a declarat, vineri seară, înainte de a pleca de la MAI la Direcţia Naţională Anticorupţie, că cel care a vrut să îi dea mită a venit la el în birou.

Fătuloiu nu a făcut precizări în legătură cu mita pe care i-ar fi oferit-o Cătălin Chelu, el spunând doar că mituitorul "a venit în birou".

Chelu încerca de mai mult timp să-l mituiască pe Fătuloiu, care l-a denunţat la DNA. Acţiunea s-a soldat cu reţinerea lui Chelu, pentru audieri. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au în lucru trei dosare în care figurează numele lui Cătălin Chelu, însă acesta nu se află încă sub învinuire. Investigaţiile se află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi referitoare la piaţa de capital.

Dan Fătuloiu a spus că a fost vorba despre mai mulţi mituitori, precizând că omul de afaceri Cătălin Chelu a fost în cursul zilei de vineri în biroul său de la MAI.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite