DIICOT: Fraţii Awdi au prejudiciat Rodipet cu 35,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii firmei de difuzare de presă Rodipet, fraţii Hassan şi Mehdi Awdi, au prejudiciat societatea cu 35,5 milioane de euro după ce aceasta a fost privatizată, susţin procurorii DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a efectuat marţi dimineaţa 24 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Ilfov, în urma cărora s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 9 persoane, printre care şi fraţii Awdi, care au fost ridicate şi conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Citeşte şi:
Mascaţii au descins la hotelul Caraiman din staţiunea Mamaia

Cei nouă sunt acuzaţi că, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societăţi comerciale, au comis infracţiuni de delapidare, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, prejudiciind statul român.

"Cercetările efectuate până la această dată au stabilit faptul că în toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitând de inexistenţa controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare, dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii", susţine DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite