Un poliţist şi un avocat au fost prinşi beţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subcomisarul Gheorghe Barbu, din Balş, şi avocatul Valentin Marin, din Constanţa, sunt cercetaţi pentru că nu au dat probe biologice. Într-o singură zi, doi oameni ai legii au încălcat legea. Unul în Blaj, celălalt în Eforie Nord. Amândoi au oprit abia după ce au fost urmăriţi de agenţii de la circulaţie.

Gheorghe Barbu, angajat la Secţia Judiciară din Balş, şi Valentin Marin, avocat în Baroul Constanţa, au făcut scandal când au fost opriţi marţi de agenţii de la Poliţia Rutieră. Amândoi au refuzat să sufle în fiolă şi să dea probe biologice, din această cauză alegându-se cu dosare penale.

Citiţi şi:

Slatina: Subcomisarul prins beat : "Un alt poliţist pe care l-am denunţat că a luat mită mi-a înscenat totul"

Poliţistul Gheorghe Barbu a fost filmat când bea mai multe pahare de vin într-un restaurant din Balş, după care s-a urcat la volanul maşinii şi a condus cu 100 de kilometri la oră.

Subcomisarul a oprit abia după ce a fost urmărit ca-n filme de poliţiştii de la circulaţie. A făcut un adevărat circ în mijlocul drumului şi apoi şi-a sunat şeful pentru a-i spune că este ameninţat şi bruscat de colegii de la Poliţia Rutieră. „Nu am fost la nicio petrecere şi nu am băut absolut nimic. Nu vreau să suflu în fiolă, este un abuz ce mi se întâmplă", a declarat Barbu.

Ion Şotea, şeful poliţiei din oraşul Balş, a declarat că Barbu riscă să fie dat afară. „Nu este normal ce s-a întâmplat şi va plăti pentru asta. Subcomisarul Gheorghe Barbu riscă să fie destituit din funcţie sau retrogradat. Poliţistul şi-a făcut până acum treaba, însă este o persoană certăreaţă", a spus Şotea.

Spune că a băut suc

image

Poliţistul Gheorghe Barbu susţine că nu a băut vin, ci suc

Ieri dimineaţă, Barbu s-a prezentat la post şi le-a spus superiorilor că nu a consumat băuturi alcoolice şi că a fugit pentru că a suferit o depresie.

„Eu sunt bolnav, am avut un preinfarct şi nu beau absolut nimic. În pahar am suc şi nimic altceva. Un alt poliţist pe care eu l-am denunţat că a luat mită mi-a înscenat totul", a mai declarat poliţistul.

Circula în zig-zag

Un caz similar a avut loc, tot marţi seară, în Eforie Nord. La volan a fost Valentin Marin, care a fost judecător până în 1999, iar în prezent este avocat în Baroul Constanţa. „Ne-a sesizat un conducător auto că un Mercedes circulă în zig-zag, dinspre Agigea către Constanţa, şi că a lovit parapetul care separă benzile din dreptul magazinului Selgros, punând în pericol circulaţia", a spus Aurelian Colişm şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din Eforie Nord.

„Era mort de beat"

Poliţiştii i-au făcut semn să oprească, însă şoferul a refuzat. „L-am urmărit aproape 10 kilometri şi, într-un final, l-am oprit. Era mort de beat, abia se mai ţinea pe picioare", a declarat Colişm. Avocatul a refuzat să sufle în etilotest şi a devenit violent. „Nu mă aflam eu la volanul maşinii. Nu am venit cu nicio maşină", a afirmat Marin, bâlbâindu-se.

„A început să ne înjure şi să scuipe. Ne-a ameninţat că nu ştim cu cine ne punem, a început să ne agreseze fizic, să ne lovească, după care am fost nevoiţi să-l încătuşăm", a declarat unul dintre agenţi de la Rutieră.

Prodecanul Baroului din Constanţa, Apostol Armeanu, a spus că va lua măsuri în momentul în care va fi anunţat că Valentin Marin este urmărit penal.

„Este posibil să-l suspendăm din profesie pe perioada urmăririi penale", a spus Armeanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite