Şi-a omorât soţia şi soacra din răzbunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Şolea (centru) a fost  reţinut pentru 24 de ore
Vasile Şolea (centru) a fost reţinut pentru 24 de ore

Vasile Şolea (28 de ani) şi-a înjunghiat nevasta chiar în ziua în care băieţelul lor împlinea trei ani. Dorina Văduva (21 de ani) şi mama acesteia au fost găsite ieri într-o baltă de sânge în scara blocului în care locuiau, din cartierul craiovean George Enescu.

Cele două au fost ucise cu mai multe lovituri de cuţit. Criminalul este chiar soţul tinerei care era nemulţumit de faptul că aceasta intentase divorţ. Bărbatul a fost prins la câteva ore de la comiterea dublului asasinat şi, potrivit anchetatorilor, dubla crimă a fost comisă din răzbunare.

Şantaj de mii de euro cu filmuleţe erotice

În locuinţa situată la etajul trei se mai afla şi Giani, fratele de 33 de ani al fetei înjunghiate, care, imediat ce a auzit ţipete pe casa scării, a coborât să vadă ce s-a întâmplat. Bărbatul l-a zărit pe fostul său cumnat când îi dădea ultima lovitură de cuţit mamei sale. Speriat că fusese observat, ucigaşul a rupt-o la fugă. Criminalul este Vasile Şolea (28 de ani), soţul Dorinei. Cei doi se aflau de două luni în proces de divorţ şi aveau împreună un copil care a împlinit chiar ieri trei ani. Custodia minorului fusese cerută în instanţă de Dorina Văduva.

Rudele celor două femei spun că bărbatul este un om extrem de violent. „Fata era de patru ani cu băiatul ăsta, o bătea, o ameninţa că o omoară şi pe ea şi pe soră-mea şi le spunea că le ia copilul", a spus Victoria Bercea, sora femeii de 51 de ani înjunghiate mortal.

„O tăiai pe soacră-mea!"

La câteva ore după oribila crimă, poliţiştii doljeni au reuşit să dea de urma suspectului principal în acest caz. După ce le-a ucis pe cele două femei, bărbatul a fugit plin de sânge în cartierul Romaneşti, la o mătuşă. „M-am pomenit cu el la poartă, nu-l mai văzusem de un an. Parcă era nebun. Mi-a spus: «Făcui o prostie. O tăiai pe soacră-mea!» Când am auzit l-am dat afară, pe uşă!", a povestit mătuşa lui Şolea, chemată la Parchet.

Criminalul a fugit la casa bunicilor săi, unde a şi fost prins de poliţişti. „Ucigaşul riscă până la 25 de ani de închisoare, fapta fiind încadrată la omor deosebit de grav", a declarat Magda Bădescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Şi-a recunoscut fapta

Vasile Şolea a fost adus ieri la Parchet. Procurorii l-au lăsat însă să-şi revină pentru câteva minute, pentru că acesta dădea semne că are probleme psihice. Potrivit anchetatorilor, Şolea a recunoscut crimele şi a spus că a făcut totul din gelozie. Cel mai probabil, zic anchetatorii, dubla crimă a fost comisă din răzbunare, întrucât Şolea şi Dorina Văduva se aflau în proces de divorţ, iar fosta soţie voia să ia copilul la ea.

Atât rudele victimelor, cât şi ale criminalului au povestit că de circa doi ani bărbatul se afla în conflict cu soacra sa. „Au stat la băiat, la Şimnic, de când s-au cunoscut, dar mama fetei nu l-a vrut niciodată. De vreo doi ani au început certurile. Mama ei a făcut tot posibilul şi a luat-o de la el, dar a şi obligat-o să dea divorţ şi să ia copilul la ele", a mai spus mătuşa criminalului.

Criminalul le-a mai agresat

Rudele femeilor ucise cer pedeapsa capitală pentru criminal. „Ar trebui moarte pentru moarte. Era un om rău. Am auzit că amândouă au fost bătute de el. Odată, ar fi aruncat cu nămol pe Dorina, în timp ce pleca spre serviciu, ca să nu se uite bărbaţii la ea, atât era de gelos", a declarat verişoara Mirelei, Georgeta Dragomir.

Apropiaţii familiei Văduva spun că Vasile Şolea, paznic la o firmă din oraş, ameninţase de mai multe ori că le va omorî atât pe femei, cât şi pe copil. Reţinut preventiv pentru 24 de ore, Şolea va fi prezentat astăzi Tribunalului Dolj pentru mandat de arestare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite