Crăciun cu lacrimi în Muntenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Ciomag şi Felicia Borcan (dreapta) şi-au pierdut doi copii de Crăciun
Grigore Ciomag şi Felicia Borcan (dreapta) şi-au pierdut doi copii de Crăciun

Doi bebeluşi gemeni de numai patru luni au murit la sânul mamei, în localitatea Pleşeşti, a treia zi după Ajun. „Dimineaţă am văzut fata cu ochii deschişi şi cu biberonul în gură. Am tras biberonul şi copilul nu se mişca. Apoi l-am mişcat şi pe băiat, dar şi el era ţeapăn“, a spus tatăl gemenilor.

Crăciun în lacrimi pentru o familie din localitatea buzoiană Pleşeşti. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cei doi bebeluşi gemeni, de numai patru luni, s-au stins lângă mama lor. Felicia Borcan şi Grigore Ciomag trăiesc în concubinaj de şase ani, într-o casă de pământ, cu o singură cameră, din satul Pleşeşti.

Citiţi şi:

Râmnicu Vâlcea: 11 copii s-au născut în primele două zile de Crăciun

A doua zi după Crăciun, femeia s-a trezit la ora 2.00 şi
le-a dat micuţilor să mănânce. Atunci i-a văzut pentru ultima oară în viaţă pe micuţii Ionuţ şi Andreea. Când s-a trezit, la 7.00, tatăl a văzut că bebeluşii nu mai suflau.

„Dimineaţă eu m-am trezit să merg la animale să le dau mâncare, am văzut fata cu ochii deschişi şi cu biberonul în gură. Am tras biberonul şi copilul nu se mişca. Apoi l-am mişcat şi pe băiat, dar şi el era ţeapăn. A dormit soţia cu ei în pat, iar eu cu băiatul în celălalt pat. Nu era nici prea cald, nici frig şi lăsăm o oală cu apă pe foc, ca să fie umezeală. Griş cu lapte şi banane le-a dat să mănânce", a povestit Grigoraş Ciomag, tatăl copiilor. Ei mai au o fată de 4 ani şi un băiat de 2 ani.

Otrăvire sau intoxicare

Cauza morţii copiilor va fi cunoscută de-abia anul viitor, când vor veni rezultatele autopsiei. Până atunci, sunt două ipoteze: otrăvire cu substanţe prezente în apa de băut sau intoxicare cu monoxid de carbon.

„Aici apa e la şase, şapte metri adâncime şi au mai fost copii internaţi la spital. Posibil să nu mai fi avut bani şi le-a dat apă de la fântână", a afirmat Petrică Leica, consilier local în Podgoria, de care ţine satul Pleşeşti. Poliţia este ceva mai rezervată.

„Din primele cercetări, cadavrele nu prezintă urme de violenţă, deci ar putea fi vorba de intoxicaţie cu monoxid. Se aşteaptă autopsia, pentru aflarea cauzei decesului", a declarat comisarul Florina Crucianu, de la Inspectoratul de Poliţie Buzău.

Citiţi şi: Buzău: Copiii mureau în casă iar mama era plecată în sat

Tragedii, una după alta

În Moldova au avut loc mai multe tragedii de Crăciun. În prima zi, un bărbat de 58 de ani a avut parte de o moarte stupidă. Constantin Lână ieşise să-şi cumpere ţigări când, trecând pe lângă un bloc, a fost lovit în cap de mai multe bucăţi de gheaţă, desprinse de pe acoperiş.

Un poliţist şi-a tras un glonţ în cap

Poliţistul Radu Ţîulică, din localitatea ieşeană Cotnari, şi-a tras un glonţ în cap cu arma din dotare după o ceartă cu soţia. Incidentul a avut loc chiar în ziua de Ajun. „Pacientul se află în comă profundă şi este ţinut în viaţă de aparate", a declarat Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

De un sfârşit stupid a avut parte şi un bărbat de 50 de ani, angajat ca muncitor necalificat la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi. În a doua zi de Crăciun, omul a fost găsit mort, în locuinţa de serviciu. După ce şi-a terminat treburile la spital s-a dus acasă şi s-a apucat de băut. Cel mai probabil, i s-a făcut rău, a vomat şi s-a înecat.

Seria neagră a continuat cu un boschetar, găsit fără cap, sâmbătă seară, pe Drumul Hoţilor, din zona Bucium. Potrivit poliţiştilor, bărbatul a murit cel mai probabil de frig şi apoi a fost mâncat de animale. Alţi ieşeni au ales de bunăvoie să-şi găsească sfârşitul. Medicii de la Unitatea Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sf. Ioan" din Iaşi au rezolvat nu mai puţin de zece cazuri de sinucigaşi în perioada Crăciunului.

„Este pentru prima dată când am avut de-a face cu un pacient care a apelat la coloranţi pentru a-şi lua zilele. În această perioadă se înmulţesc tentativele de suicid pe fondul consumului de alcool şi a conflictelor casnice", a explicat Tudor Ciuhodaru, medic coordonator UPU „Sf. Ioan".

Şi-a ucis fiul în Ajunul Crăciunului

Moartea nu i-a ocolit nici pe cei mici. În Ajunul Crăciunului, Mihai Gogu (36 ani) din comuna ieşeană Voineşti şi-a ucis fiul de 3 ani pentru că micuţul a făcut pe el. Sub influenţa alcoolului, bărbatul şi-a lovit copilul cu pumnul şi a plecat la cârciumă să mai bea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite