Buzău: EXCLUSIV Fraţii din Istriţa au murit în timp ce mama lor era plecată prin sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama își plânge copiii dar oamenii o acuză de neglijență
Mama își plânge copiii dar oamenii o acuză de neglijență

Mister total în cazul celor doi fraţi din Istriţa de Jos, găsiţi morţi în casă pe 23 decembrie. O nouă ipoteză a anchetei arată că mama copiilor nu se afla în casă în momentul morţii celor doi minori. Asta ar explica şi de ce femeia şi cel mai mic dintre copii au scăpat cu viaţă. Chiar dacă rezultatele necropsiei întârzie să apară, sunt date suficiente care conduc spre concluzia că moartea copiilor a fost cauzată de em

Mama şi-a schimbat până acum de trei ori declaraţia iar oamenii din sat continuă să o acuze că nu se afla lângă micuţi în momentul în care au murit. Copiilor li s-a făcut deja necropsia şi au fost trimise probe de laborator la Bucureşti pentru a se putea stabili cauza decesului. Băiatul de 12 ani şi fata de 9 ani vor fi înmormântaţi pe 30 decembrie în cimitirul din sat, unul lângă altul, în aceeaşi groapă.

În prima declaraţie, mama spunea că seara a culcat copiii după care a adormit şi ea iar când s-a trezit cei doi erau morţi. După câteva ore le-a spus anchetatorilor că în momentul în care s-a trezit a găsit, de fapt, copiii întinşi pe jos, i-a luat, i-a aşezat pe pat şi abia atunci şi-a dat seama că sunt morţi. A treia declaraţie a mamei a surprins însă pe toată lumea. Ea a spus că cei doi copii ar fi murit cu două zile înainte să fie descoperiţi şi în acest timp şi ea şi fetiţa de doi ani ar fi fost inconştiente dar nu îşi dă seama din ce cauză.


Mama se contrazice la fiecare cuvânt iar acum se încurcă în declaraţii.

"Nu ştiu de ce au murit. Şi eu am fost inconştientă în casă vreo două zile. Nu ştiu cum de nu am murit şi eu şi fata cea mică. Am fost acasă tot timpul nu cum spune lumea că am fost plecată. Ce pot să vă spun este că după ce a venit poliţia şi i-a luat pe copiii morţi am văzut că arde în pod şi mi-a căzut tavanul. Eu cred că au murit din cauza fumului dar nu ştiu cum am scăpat eu şi aia mică", ne-a declarat, bâlbâindu-se, Aurelia Nicolae, mama copiilor.


În această dimineaţă mama şi fratele ei, care locuieşte în aceeaşi casă, au fost audiaţi din nou de anchetatori. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că de obicei el le făcea focul copiilor în casă dar de două zile mama nu îl mai lăsa să intre.

"Duminică, eu le-am făcut focul şi erau în casă şi ei şi soră-mea. Luni şi marţi dimineaţă, nu m-a mai lăsat să intru iar miercuri pe la ora 9 a venit şi mi-a spus că le e rău copiilor. Ea îmi spunea că sunt bine copiii şi că a făcut ea focul. Eu am văzut-o în fiecare dimineaţă", ne-a declarat Lorin Petrescu, fratele mamei. Bărbatul a contrazis-o astfel pe mama copiilor care a spus că a fost inconştientă două zile.


De cealaltă parte, vecinii şi autorităţile locale o învinuiesc pe mamă că şi-a neglijat copilaşii. Oamenii sunt de părere că femeia nu a fost acasă când au murit cei doi copii.

"Ea pleca mereu şi îi lăsa în voia sorţii. Sigur şi acum a făcut la fel. Eu stau peste drum de ea. În zilele alea o vedeam dimineaţa când venea acasă şi seara când pleca. Nu ştiu unde se ducea şi de unde venea dar sigur nu a fost acasă când au murit amărâţii ăia. După ce i-a luat pe ăia mici la morgă, a izbucnit focul pe horn. Cred că a ars mocnit şi ei au murit de seara iar ea şi cu cea mică nu au fost acasă că altfel mureau şi ele", ne-a declarat Valeria Bratu, vecina mamei.


Că mama se încurcă în declaraţii ne-a confirmat şi cel care a fost martor pe toată perioada anchetei, inclusiv când cei doi au fost audiaţi.

"Eu le-am spus şi poliţiştilor că minte. A încercat să ne ducă cu preşul dar nu i-a ţinut. Eu i-am spus în faţă că minte pentru că am văzut-o în curte, nu avea cum să fie inconştientă", ne-a declarat Ilie Dumitrache, martor în anchetă.


Cei doi copii au fost autopsiaţi iar anchetatorii au prelevat probe pe care le-au trimis la INML Mina Minovici pentru a se stabili cauza exactă a decesului.

Pe 30 decembrie micuţii vor fi înmormintaţi unul lângă altul, în aceeaşi groapă, iar la slujbă vor participa patru preoţi, printre care şi protopopul. De organizarea înhumării s-au ocupat localnicii şi autorităţile care au pus mână de la mână şi au cumpărat tot ce era necesar.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite