Corupţia din Justiţie trece şi prin pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţi cu funcţii-cheie, arestaţi pentru corupţie, au picat la testul amantelor, care au sfârşit prin a-şi denunţa amorezii la Parchet, unde au reclamat cum blătuiau aceştia dosarele penale. Marile scandaluri de corupţie printre magistraţi au scos la iveală că procurorii şi judecătorii se mulţumesc şi cu şpagă constând în relaţii sexuale.

Magistratul Valentin Popescu a fost trimis în judecată pentru şase infracţiuni de corupţie

Avocata Neliana Ursachi, de la Baroul Hunedoara, arestată pentru trafic de influenţă

Antrenor la un club sportiv din Alba Iulia, reţinut sub acuzaţia de pornografie infantilă

Antrenorul pedofil a recunoscut faptele

VIDEO Topul celor mai fierbinţi scene de film

În ultimele luni, trei magistraţi - un procuror şi doi judecători - au ajuns în arest după ce DNA a constatat că aceştia blătuiau dosare în schimbul unor sume de bani, al unor produse alimentare sau al favorurilor sexuale.

Dumitru Rebegea (34 de ani) - şeful Secţiei Penale de la Tribunalul Prahova, arestat, la 5 noiembrie 2009, pentru corupţie împărţea mita, conform interceptărilor telefonice din dosar, cu amanta sa, avocata Viorica Iosefina Pilică.

De altfel, Pilică - pe care Rebegea o alinta Vivi - a şi povestit procurorilor anticorupţie matrapazlâcurile pe care le făcea fostul său amant. Dumitru Rebegea a dispus eliberarea a doi interlopi periculoşi, „afacere" pentru care a primit 45.000 de euro.

Interlopi periculoşi, protejaţi de „scumpişor"

„Scumpişorul meu", „Marinuş de pluş", „Bombonică", „Bomboană uriaşă", „Iubirea vieţii mele" sunt doar câteva dintre cuvintele cu care avocata Viorica Iosefina Pilică îl alinta pe Dumitru Rebegea.

În ianuarie 2010, judecătorul Rebegea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi primit de două ori mită prin intermediul avocatei Viorica Iosefina Pilică. El a fost acuzat că, în schimbul a 45.000 de euro şi a unei partide de sex cu avocata, a pus în libertate doi interlopi periculoşi: Zamfir Sandu, zis „Austrianu'" şi Florin Pârjol, zis „Ghenosu'".

Se cunoştea cu Vivi de 11 ani

Judecătorul şi avocata se cunoşteau de 11 ani, de pe vremea când erau colegi la Judecătoria Ploieşti: el - tânăr magistrat, ea - grefieră. În anul 2004, Vivi a fost admisă în Baroul Prahova, dar, aşa cum a explicat la DNA, „am păstrat legătura cu domnul judecător, cu care aveam o relaţie de amiciţie mai apropiată, discutând periodic cu acesta la telefon şi întâlnindu-ne relativ des, atât în sediul Tribunalului, când aveam treabă acolo, cât şi în oraş".

Totodată, Pilică le‑a povestit anchetatorilor că Dumitru Rebegea i-a promis că-l va elibera pe Sandu Zamfir - cunoştinţă de-a avocatei - iar în schimb i-ar fi cerut să petreacă „singuri o după-amiază".

image

Vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu (stânga), a fost arestat la 31 martie 2010

„Iubire" în sediul Parchetului Buftea

Nelu Carpen (36 de ani), prim-procurorul Parchetului Buftea, arestat, la 24 aprilie 2010, pentru 17 fapte de corupţie, a fost monitorizat de SRI timp de aproape 10 luni.

În afară de mânăriile cu dosarele penale-în special cele privind infracţiuni la Codul Rutier, Carpen a fost prins pe camerele video, instalate de anchetatori în biroul său, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu avocata Claudia Gâlceavă, trimisă în judecată alături de magistrat.

Partidele de amor s-ar fi consumat chiar în sediul Parchetului Buftea, iar avocata simţindu-se trădată în amor, întrucât bănuia că Nelu Carpen ar „traduce-o" cu o altă tânără, l-a denunţat pe acesta la DNA.

De altfel, însuşi Carpen a admis, în instanţă, că era vizitat des de avocata care a contribuit la arestarea sa. „Mă mai vizita din când în când la birou, până a venit la mine şi a încercat să-mi dea nişte bani din partea unui client al său. Atunci am dat-o afară din birou", s-a plâns Carpen judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.

Favoruri sexuale pentru permisul auto

Şi vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu (52 de ani), arestat la 31 martie 2010, a fost acuzat că, pe lângă luarea de mită în formă continuată, ar fi cerut favoruri sexuale unei persoane pentru a închide un dosar penal privind infracţiuni la Codul Rutier. În final, presupusa amantă a devenit denunţătoare în dosar. Judecătorul a fost trimis în instanţă pentru nu mai puţin de şase infracţiuni de corupţie.

Magistraţi corupţi

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz, în ultimul an, pentru arestarea a opt magistraţi - trei procurori şi cinci judecători. Toţi au ajuns în boxa acuzaţilor ca urmare a săvârşirii unor presupuse fapte de corupţie.

„Marinuş de pluş", înfundat de avocată

Discuţii între judecătorul Dumitru Rebegea şi amanta sa, avocata Viorica Iosefina Pilică.

24 septembrie 2009, ora 14.34
Viorica Iosefina Pilică: Dacă ţi‑e dor de „găzari"?
Dumitru Rebegea: Unde?
V.I.P.: La „găzari"?
D.R.: Ă...
V.I.P.: Dacă ţi-e dor de „găzari", dacă nu, nu merg.
D.R.: Dacă mi-e dor de „găzari"?
V.I.P.: M? Că ne mai vedem noi cândva acolo.
D.R.: E! Ce să zici şi tu acum?!
V.I.P.: Deci, dacă nu-ţi place, zi unde ne vedem. Eu sunt la Nord.
D.R.: E! Ştii tu unde!... (râde)
V.I.P.: Du-te... (râde)... zi! Ne vedem acolo?
D.R.: Ştii tu unde promiţi tu demult!
28 septembrie 2009, ora 16.25
Pilică: În al doilea rând, te-am sunat să-ţi spun să nu cumva să-mi faci vreo surpriză că leşin, plec de acasă. Să mor eu! Aşa... Hai, mă, Marinuş de pluş! Nu mă şantaja!
Rebegea: Nu te şantajez...
V.I.P: Nu mă şantaja, te rog frumos!
D.R.: Şi eu pot să mă ţin de...
V.I.P.: Mânca-ţi-aş p... ta!
D.R.: Şi eu pot să mă ţin de promisiune. Ai înţeles?!
V.I.P: Nu! Tre' să te ţii de promisiune, că mă ţin şi eu. Jur!
D.R.: Pot să nu mă ţin.
V.I.P.: Tre' să te ţii! Vrei să mă ai...Vrei să mă ai pe conştiinţă?
....
D.R.: Deci, eu ţi-am zis... Deci, pentru tine...
V.I.P: Da.
D.R.: Eu dacă fac ce fac... Ai înţeles!
V.I.P.: Da.
D.R.: Eu fac pentru tine. Ai înţeles?
V.I.P: Da!
D.R.: Cred că ţi-ai dat seama?!
V.I.P.: Da.
D.R.: Şi tu trebuie să te ţii de promisiune.
V.I.P: Doamne, cât eşti de finuţ. Te ador! Aoleo, Doamne!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite