Avocata Neliana Ursachi, de la Baroul Hunedoara, arestată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ARHIVĂ.
Foto: ARHIVĂ.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat trimiterea în instanţă a unei avocate din Lupeni, învinuită că ar fi primit suma de 5.500 de lei de la un hunedorean, pe care l-a asigurat că ar avea influenţă asupra unor judecători de la Tribunalul Hunedoara.

CITEŞTE ŞI: Procesele de corupţie, comedii cu happy end

Denunţătorul avocatei arestate a fost iertat de o amendă de 2.000 de lei în ziua reţinerii ei

Neliana Ursachi, avocat în cadrul Baroului Hunedoara, a fost arestată, la solicitarea DNA – Serviciul teritorial Alba, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Decizia a fost luată aseară de magistraţii Curţii de Apel Alba-Iulia.  Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, a precizat că magistraţii au emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pe numele hunedorencei, începând cu data de astăzi, 9 martie.

„În cursul anului 2009, Neliana Ursachi, în calitate de avocat în cadrul Baroului Hunedoara, a pretins şi a primit de la un denunţător suma de 5.500 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor judecători din cadrul Tribunalului Hunedoara, pentru a-i determina pe aceştia să dea o soluţie favorabilă denunţătorului într-un dosar civil aflat pe rolul acestei instanţe”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Avocata Neliana Ursachi a fost în toamna anului trecut în centrul unui alt scandal, fiind acuzată că ar fi primit de la reprezentanţii Spitalului municipal Lupeni aproximativ 85.000 de lei, ca onorarii şi alte cheltuieli, în procese pe care unitatea medicală le-a pierdut în favoarea unor medici stomatologi şi tehnicieni dentari.
Cadrele medicale au fost chemate în instanţă pentru că au încheiat contracte de comodat cu unitatea medicală pentru spaţii din ambulatoriul unităţii, iar ulterior au încheiat alte contracte de comodat cu Primăria municipiului Lupeni.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite