Zac în spitale pe lemne putrezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Gagiu stă într-un pat a cărui saltea se sprijină pe bucăţi de rafturi
Elena Gagiu stă într-un pat a cărui saltea se sprijină pe bucăţi de rafturi

Bolnavii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă dorm pe canapele vechi, pe tărgi şi pe saltele rupte, aşezate pe scânduri. Tot mai mulţi pacienţi s-au internat în ultimele zile în cel mai mare spital din judeţ. Din cauza numărului insuficient de locuri, ei  dorm câte doi în pat şi sunt externaţi înainte de termen.

Medicii de la secţiile Cardiologie şi Neurologie ale Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa au fost nevoiţi să cazeze, în ultimele zile, câte doi bolnavi într-un pat. Alţi pacienţi stau pe canapele sau pe tărgi. Mobilierul este atât de vechi, încât în unele saloane saltelele rupte sunt aşezate pe resturi de uşi care au rămas de la cabinetele renovate.

Citiţi şi:

Un bărbat acuză medicii că nu i-au tratat soţia bolnavă de gripa nouă
Testul pentru gripa porcină e o păcăleală

Nouă femei zac îngrămădite într-un salon de la Cardiologie. Elena Gagiu (52 de ani), din Năvodari, este internată din weekendul trecut. Trebuie să stea cât mai mult întinsă, pentru că are ameţeli. A nimerit pe un pat din rafturi, dar ar fi preferat unul cu placaje de uşă, care e mai moale. „La cât stau culcată pe lemnul ăsta, tare mă dor şalele", s-a plâns femeia.

Margareta Muşat (77 de ani) suferă de 15 ani de insuficienţă cardiacă. A fost internată la Cardiologie în weekend şi stă pe o canapea improvizată, pentru că pe secţie nu mai e liber niciun pat. „N-am putut să dorm aproape deloc de când m-am internat aici. M-am învineţit toată de când stau pe canapeaua asta", a spus cu amărăciune bătrâna.

Bolnavi pe bandă rulantă

Medicii au fost nevoiţi să trateze în câteva zile un număr dublu de pacienţi faţă de media obişnuită. „Schimbările de temperaturi din ultima vreme sunt foarte dăunătoare pentru bolnavii cardiaci", a declarat şeful secţiei de Cardiologie, dr Elvira Craiu.

În secţie au fost internaţi 106 bolnavi, deşi sunt doar 76 de paturi. „Mai bine să rămână aici şi să aibă parte de condiţii proaste, decât să-i trimitem acasă, iar suferinţa şi riscul să fie mult mai mari", a adăugat medicul.

Pacienţii sunt externaţi înainte de termen

La Neurologie s-a depăşit capacitatea cu 15 locuri. Din această cauză, în saloane au fost aduse canapele şi au fost făcute improvizaţii. „Suntem foarte aglomeraţi. În aceste condiţii ne folosim de tărgi, de canapele şi externăm bolnavii înainte de termen. Trebuie să facem mereu loc cazurilor grave", a completat medicul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite