Un bărbat acuză medicii că nu i-au tratat soţia bolnavă de gripa nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înmormântarea Verginicăi Buţan a avut loc ieri în comuna Studina
Înmormântarea Verginicăi Buţan a avut loc ieri în comuna Studina

Ion Buţan şi-a pierdut, în numai câteva zile, soţia şi viitorul ginere, ambii răpuşi de virusul A(H1N1). "Eu, soţia şi fiica cea mică am răcit. Am fost imediat la doctorul de familie, care ne-a prescris câteva medicamente: Nurofen forte şi încă unul, ce se mai dă pentru răceală", povesteşte Ion Buţan (46 ani), tatăl tinerei.  Medicamentele însă au fost prea slabe pentru a trata o astfel de boală. Femeia a ajuns la sp

Atât femeia cât şi viitorul său ginere nu erau în evidenţa medicilor cu o altă boală. Marinela Madan, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, spune că decesele au fost provocate de gripa porcină.
„Femeia şi tânărul care urma să-i fie ginere s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă. Evoluţia gripei noi a fost nefastă la ambii", a explicat aceasta.

Femeia de 42 de ani a fost înmormântată ieri. În urmă cu patru zile, fiica sa participase la înmormântarea iubitului  care urma să îi devină soţ.
Geanina şi Ion Buţan acuză personalul Spitalului Municipal din Caracal de neprofesionalism în tratarea celor doi pacienţi.

O banală răceală care s-a dovedit a fi fatală

Ion, Verginica şi Geanina Buţan formau o familie fericită până acum două săptămâni. Cu câteva zile înainte de Crăciun, cei trei au contractat o răceală, care avea să fie fatală pentru mama tinerei

Geanina Buţan (19 ani)   

 

No title

La câteva zile, imediat după Crăciun, starea fetei de 19 ani şi a mamei sale, Verginica, s-a înrăutăţit. Văzând că cele două nu se simt bine, bărbatul a chemat Ambulanţa, femeile fiind transportate de urgenţă la spitalul din Caracal. În acelaşi timp, iubitul Geaninei, Adrian Tăbârcă (22 ani) ajungea la spital cu aceleaşi simptome de răceală.

Ion Buţan susţine că personalul de la Spitalul din Caracal i-a administrat soţiei sale doar glucoză şi clorură de sodiu, fără a-i face alt tratament. „I-au pus o perfuzie cu glucoză. Atât. Nu i-au dat niciun medicament, nimic, doar au hidratat-o. Abia a doua zi a venit un doctor şi a consultat-o, atunci au trecut-o pe ceva medicamente", susţine acesta.

Rezultatele analizelor, contradictorii
Geanina Buţan, în schimb, şi-a revenit şi a fost externată. Între timp, viitorul său soţ şi mama tinerei zăceau pe paturile spitalului. Rezultatele analizelor au demonstrat că iubitul fetei era infectat cu virusul A(H1N1).

Cu acest diagnostic a fost transportat de urgenţă, pe 29 decembrie, la Spitalul din Slatina. Din păcate, iubitul Geaninei Buţan a murit pe 7 ianuarie. Surprinzător, analizele Verginicăi Buţan, efectuate imediat după internare de personalul Spitalului din Caracal, nu indicau faptul că aceasta ar suferi de gripă porcină.

                 Mormântul lui Adrian Tăbârcă (22 ani)

 

Abia al doilea rând de analize avea să scoată la iveală faptul că femeia era infectată cu virusul A(H1N1). "La o zi după, au trimis-o şi pe soţia mea la Slatina. Au urcat-o într-o Ambulanţă unde nici măcar nu era asistentă. Nici perfuzia nu i-au aşezat-o cum trebuie, de i-a intrat serul sub piele şi i s-a umflat mâna", povesteşte bărbatul. La Spitalul din Slatina avea să primească medicamentaţia împotriva gripei porcine, însă starea ei deja de agravase.

No title

                    Verginica Buţan (42 ani)

image

La doar o zi de la înmormântarea lui Adrian, pe 8 ianuarie, Verginica Buţan a murit pe patul de spital, în Slatina. "Eram şi noi o familie fericită. Geanina intrase la Facultatea de Biologie din Bucureşti. Adi era un băiat bun, mi-a plăcut întotdeauna de el. Acum ce ne facem?", ne-a spus ieri Ion Buţan.

No title
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite