Turiştii au fugit de caniculă la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căldura din acest weekend a adus pe litoral peste 80.000 de turişti. Este cel mai aglomerat sfârşit de săptămână al acestui sezon. Vremea caniculară nu va părăsi litoralul nici zilele următoare. Cei mai încântaţi sunt hotelierii, dar şi micii întreprinzători.

Majoritatea hotelurilor de pe litoralul Mării Negre sunt pline, iar în staţiunea Mamaia s-a circulat ieri bară la bară. Toate parcările sunt pline, cearşafurile sunt aşezate unul lângă altul, şezlongurile, la fel.

Mai citiţi şi:

Constanţa: Delfinii au dat un spectacol pentru înalţi oaspeţi

Litoralul - Cel mai bun refugiu împotriva caniculei FOTOREPORTAJ

„Am urmărit prognoza meteo şi când am văzut că, în sfârşit, se anunţă vreme frumoasă, ne-am urcat în maşină şi am venit la mare", a spus Andi Malinchi, din Bucureşti. Mamaia este staţiunea tuturor posibilităţilor: aici găseşti şi turişti care îşi aduc mâncarea şi băutura de acasă, dar şi turişti care cheltuiesc sute de lei într-o singură zi.

Pe plaja Crush Beach este mereu plin. „Avem turişti toată ziua, dar cel mai aglomerat este după ora 16.00, când se trezesc cei care au pierdut noaptea-n club", a declarat Cristian Dilian, unul dintre angajaţii de la Crush Beach. Pentru a-şi satisface clienţii, angajaţii fac slalom printre şezlonguri şi baldachine. Un şezlong costă 15 lei, un pat simplu - 20 de lei, un pat dublu - 40 de lei, un pat triplu - 50 de lei, iar un baldachin - 60 de lei.

Valea Prahovei, blocată de turişti

Staţiunile montane au fost, de asemenea, luate cu asalt ieri încă de la primele ore ale dimineţii, după ce meteorologii au anunţat că vom avea un weekend fierbinte.

Hotelierii de pe Valea Prahovei, dar şi din staţiunile din Braşov şi zona Bran-Moeciu-Fundata aşteptau peste 30.000 de turişti. După cum au precizat poliţiştii rutieri din Prahova, circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate pe DN1 între Bucureşti şi Ploieşti.

Prognoza meteo

Astăzi, vremea se va menţine călduroasă în toată ţara, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 29 şi 35 de grade Celsius, izolat uşor mai ridicate la câmpie. Indicele de confort termic (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, ploi cu aspect de aversă, descărcări electrice şi intensificãri de scurtă duratã ale vântului, local la munte şi în regiunile vestice şi pe spaţii restrânse în rest. Pe litoral, vremea se menţine caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 33 grade, iar apa, numai bună pentru scăldat, va avea o temperatură de până la 27 de grade Celsius.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite