Şase copii au scăpat din „casa foamei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii Lucei Mandache (43 de ani), femeia din Techirghiol ucisă prin înfometare şi înmormântată în secret a doua zi de Rusalii, au stat în „casa groazei“ până în 2006, când au fost duşi de bunicul lor la Centrul de Plasament „Micul Rotterdam“ din Constanţa.

Când au ajuns la casa de copii, Moise (9 ani), Iosif (11 ani), Paulina (13 ani), Emanuela (15 ani), Lidia (17 ani) şi Gabriela (19 ani) erau speriaţi, înfometaţi şi slabi. Fetele purtau fustă până în pământ, pentru că aşa le cerea cultul Adventist de Ziua a Şaptea.

„Iniţial au fost aduşi şapte, inclusiv Samuela, fata cea mare. Din păcate, după doi ani, când a împlinit 18 ani, s-a întors în casa groazei din Techirghiol. Influenţele din partea lor au fost mai mari decât sfaturile noastre. Poate că fiind cea mai mare, a fost mai greu să o facem să înţeleagă că acolo nu este tratată corespunzător, uman", a spus psihologul Mirena Nanu.

Până să ajungă la centru, copiii nu au mers la şcoală şi refuzau mâncarea. „Spuneau că mănâncă doar rodul pământului. Nu mâncau carne. Imediat cum au fost aduşi la noi, mama îi vizita şi cântau împreună. Ei spuneau că aşa se rugau. Acum toţi şase şi-au schimbat obiceiurile", a declarat Nanu.

După ce au aflat că mama lor a decedat, copiii speră să se ia măsuri împotriva Gabrielei Liga, stăpâna casei groazei. „Au aflat toată povestea şi spun că au tăria să o înfrunte pe Liga, pe care o consideră vinovatul moral al tuturor nenorocirilor din familie", a afirmat Maria Kober, şefa centrului.

Citiţi şi Constanţa: Lucea Mandache, femeia ucisă de „Secta foamei", se autoînfometa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite