Constanţa: Lucea Mandache, femeia ucisă de „Secta foamei“, se autoînfometa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii legişti constănţeni au comunicat ieri rezultatele preliminare în cazul morţii Lucei Mandache. Specialiştii au mai explicat că femeia suferea de ciroză şi probabil nu se trata corespunzător.

„Moartea nu a fost violentă şi s-a datorat unui stop cardio-respirator cauzat de o bronhopneumonie pe fondul unui organism cu leziuni degenerative pluviscerale“, se arată în raportul întocmit de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa.

Anchetatorii au obţinut dovada că femeia se autoînfometa, deşi nu inainţia a fost cauza morţii ci eventual o condiţie care i-a agravat starea de sănătate. „

Am descoperit un bilet de externare din Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. Medicii specificau acolo că a fost internată în urma unor episoade de autoînfometare şi că suferea de o afecţiune psihiatrică. Biletul de externare era datat din 2007“ au declarat surse din anchetă.

Cazul rămâne încă deschis. Procurorul de caz a cerut efectuarea unei expertize histopatologice la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ pentru a elucida complet cazul.

Lucea Mandache, împreună cu conducătoarea sectei, Gabriela Liga, au fost excomunicate din Biserica Adventistă în 1998, tocmai din cauză că nu respectau dogmele cultului. De atunci, excomunicaţii s-au grupat în jurul Gabrielei Liga pe care o ascultă orbeşte, inclusiv atunci când femeia le cere să postească ca să se „purifice“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite