FOTO S-a întors iarna în sudul şi estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii constănţeni şi-au urnit cu greu maşinile pe străzile necurăţate de zăpadă
Şoferii constănţeni şi-au urnit cu greu maşinile pe străzile necurăţate de zăpadă

Zece judeţe sunt din nou sub nămeţi. Cea mai gravă situaţie este în Constanţa, unde s-au închis 28 de şcoli şi câteva drumuri. Din cauza viscolului puternic şi a zăpezii, activitatea din porturi a fost suspendată, iar patru autocare cu români au rămas înzăpezite în Bulgaria.

Nu rataţi şi:

FOTOGALERIE: Iarnă grea în întreg judeţul Constanţa

Constanţa: Troienele au paralizat oraşul

Constanţa: Activitate suspendată în şcoli din cauza viscolului şi a zăpezii

Constanţa: UPDATE Mai mulţi constănţeni au rămas blocaţi de nămeţi în Bulgaria

Ninsoarea care a căzut mai bine de 24 de ore a afectat traficul din sud-estul ţării. În judeţul Constanţa, zeci de şoferi şi-au abandonat maşinile pe marginea drumurilor, care au fost în scurt timp acoperite de nămeţi.

Drumul Naţional 3 a fost blocat între Adamclisi şi Ostrov, iar traficul a fost îngreunat pe drumurile naţionale Constanţa - Mangalia, Constanţa - Hârşova şi Constanţa - Cernavodă. „Noi acţionăm cu 17 utilaje cu lamă şi răspânditoare de material antiderapant, dar munca este îngreunată de viscol. Sunt zone unde sulurile de zăpadă măsoară 50 - 80 de centimetri", a declarat Alexandru Creţu, şeful subunităţii Constanţa din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Circulaţia a fost blocată, în noaptea de luni spre marţi, timp de aproape trei ore pe DN 22C, în apropiere de Cernavodă, după ce două TIR-uri au derapat şi s-au răsturnat. Ieri, tot din cauza unui autotren care a derapat, traficul a fost întrerupt în zona ecluzei Cernavodă.

Un autocar cu 13 constănţeni s-a înzăpezit pe teritoriul Bulgariei, la şapte kilometri distanţă de Vama Veche. Autovehiculul care aparţine firmei Ozlem Tur plecase luni, la ora 15.00, din Istanbul, şi trebuia să ajungă ieri-dimineaţă la Constanţa.

„Autorităţile bulgare au venit până acolo şi au refuzat deszăpezirea spunând că nu au utilajele necesare. Este o zonă unde viscolul creează probleme destul de des", a declarat Nurten Ibadula, directorul societăţii de transport. Din cauza zăpezii de aproape un metru şi jumătate alte trei autocare au rămas înzăpezite în Bulgaria, lângă localitatea Durankulak.

image

Maşină abandonată pe Drumul Naţional 3, între localităţile Cobadin şi Ciocârlia de Jos, judeţul Constanţa 

Ieri, 28 de şcoli din judeţ au anunţat că au suspendat cursurile, iar patru unităţi şcolare au decis reducerea programului.

50 de maşini înzăpezite

Drumul Naţional Buzău - Brăila şi alte cinci drumuri judeţene au fost închise, iar pe restul rutelor din judeţul Buzău se circulă foarte greu. ll Între Brăila şi Buzău erau blocate aseară aproximativ 50 de autovehicule, cele mai multe după ce au derapat în şanţ.

În zona Râmnicu Sărat, autorităţile au luat decizia de a interzice autoturismelor să mai iasă din localităţi pentru a nu rămâne înzăpezite.

O femeie din Vişani a născut acasă, asistată de o moaşă, întrucât echipajul de la Salvare nu a ajuns în timp util. Ambulanţa a rămas blocată în nămeţi, dar un buldozer i-a făcut drum prin troiene, iar femeia şi nou-născutul au putut fi duşi la spital. Şapte drumuri din judeţul Brăila sunt blocate.

Autorităţile din judeţul Vrancea au interzis circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 23 B, între localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti, şi pe Drumul Judeţean 204 D, între Vulturu şi Maluri.

În judeţul Călăraşi, nouă localităţi au rămas fără curent electric din cauza viscolului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite