Interlop împuşcat, luat cu elicopterul Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giolacai Arsen era conştient în momentul în care a fost urcat în elicopterul care l-a adus la Bucureşti
Giolacai Arsen era conştient în momentul în care a fost urcat în elicopterul care l-a adus la Bucureşti

Giolacai Arsen (31 de ani), un personaj cunoscut în lumea interlopilor din Constanţa, a fost împuşcat prin geamul maşinii, dar a supravieţuit. Rănile erau prea grave pentru a fi tratate la spitalul local. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Bucureşti cu un elicopter al unităţii speciale din Ministerul de Interne, la solicitarea medicilor constănţeni.

Giolacai Arsen este cunoscut ca membru al grupării Pitbull, unul dintre clanurile interlope mai puţin implicate în reglările de conturi din Constanţa.

În cazul lui Arsen, anchetatorii au o singură certitudine: cel care a vrut să-l asasineze a avut un plan bine stabilit. În jurul orei 12.45, Arsen a ieşit din bloc şi s-a îndreptat spre maşina sa, un Opel Astra, parcat lângă o trecere de pietoni, pe o arteră principală a Constanţei.

CITIŢI ŞI:

Tânăr înjunghiat într-o reglare de conturi

Doliu în lumea interlopă gălăţeană/Chiaburu a fost cărat pe braţe pe ultimul drum

Reglare de conturi în lumea interlopă gălăţeană/Marcel Nicolau, zis Chiaburu a fost asasinat în centrul oraşului

Atacatorul a venit prin stânga sa şi a tras de două ori prin geamul maşinii şoferului. Unul dintre gloanţe a pătruns prin umăr şi s-a oprit în apropierea esofagului. Cel de-al doilea a intrat prin spate şi a ajuns în apropierea arterei subclavie. Poliţiştii au stabilit că arma folosită este una letală, de calibru 9 milimetri.

A ajuns pe picioare

După ce a fost împuşcat, Giolacai a ajuns la spital pe cont propriu şi a fost examinat imediat de o echipă formată din chirurgi şi medici ORL-işti. Familia sa a insistat încă de sâmbătă noaptea ca interlopul să fie transferat la Bucureşti. Decizia a fost luată în jurul orei 10.00 când, la solicitarea spitalului, pacientul a fost dus cu elicopterul unităţii speciale de aviaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor la Spitalul Floreasca din Capitală.

Contradicţii

Opiniile medicilor se contrazic când vine vorba despre cine şi-a asumat decizia de a-l duce pe interlop la Bucureşti. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, medicul Florin Stoian, a declarat că transferul s-a făcut la cererea familiei, în condiţiile în care pacientul putea fi operat şi în Constanţa. Directorul spitalului, Dan Căpăţână, are o altă opinie:

„Aici nu este autoservire ca fiecare să comande unde vrea să fie tratat. Nu decide familia, ci medicul şef de secţie, dacă apreciază că nu avem posibilităţile terapeutice pentru a interveni. Cei de la Floreasca sunt mai bine echipaţi. În acel moment se face solicitarea prin 112", a declarat Dan Căpăţână.

O oră de zbor cu elicopterul costă aproximativ 1.500 de euro, ceea ce înseamnă că dus-întors de la Bucureşti până la Constanţa, deplasarea ar fi făcut 3.000 de euro. Cum solicitarea transportului de urgenţă a fost decizia medicilor constănţeni, familia interlopului nu va avea nimic de plătit, costul fiind acoperit din bugetul Ministerului Internelor.

Mobilul execuţiei

Anchetatorii au probe puţine în acest caz, însă dispun de imaginile suprinse de o cameră de supraveghere de la un supermarket din zonă. Interlopul a fost audiat, însă declaraţiile sale nu au fost de mare folos poliţiştilor. El a susţinut că nu l-a văzut pe individul care l-a împuşcat şi că nu cunoaşte pe nimeni care să aibă vreun motiv să îl suprime.

"Nu decide familia, ci medicul şef de secţie, dacă apreciază că nu avem posibilităţile terapeutice pentru a interveni. Cei de la Floreasca sunt mai bine echipaţi."
Dan Căpăţână
directorul Spitalului
de Urgenţă Constanţa


Reglări de conturi

Răfuielile sângeroase între capii lumii interlope din România s-au înmulţit în ultima perioadă.

Maricel Nicolau, zis Chiaburu, unul dintre liderii mafiei gălăţene a fost ucis, marţea trecută, de membrii unui grup rival. În urmă cu doi ani, tot în Galaţi, fusese omorât în plină stradă Marcel Ivan, un alt cap al interlopilor din oraş.Ucigaşii lui Chiaburu, Aurelian Stănescu şi Valeriu Stănescu, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost arestaţi.

Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, lideri ai lumii interlope din Piatra Neamţ, au fost împuşcaţi în plină zi, la 14 noiembrie, într-o cafenea din centrul oraşului. Gheorghiţă Mararu a încasat patru gloanţe - trei în inimă, unul în abdomen - şi a murit după câteva zeci de minute de agonie. Fratele său, Bogdan, împuşcat de două ori în abdomen, a supravieţuit atacului. A doua zi, refugiat în casa bunicilor, agresorul, identificat de martori în persoana lui Cristian Chilat, a fost găsit de poliţişti şi reţinut. 

Mihai Pîrvu, zis Caiac - unul dintre cei mai influenţi capi ai lumii interlope craiovene - a fost împuşcat mortal în cap, la sfârşitul lui august 2008, chiar în faţa blocului în care locuia. Ucigaşul: Marian Cătălin Mavrichie, un prieten apropiat al victimei. În final, Caiac a avut parte de jalea a peste 2.000 de interlopi din toată ţara care l‑au condus pe ultimul drum, iar ucigaşul său de 18 ani de închisoare. 

Cine este Giolacai

Giolacai Arsen a fost implicat, în 2004, într-o reglare de conturi produsă în centrul oraşului Constanţa, când a fost acuzat că a înjunghiat un adversar.

În 2009, interlopul a pătruns în redacţia unui ziar din Constanţa unde a ameninţat-o pe jurnalista Olimpia Ceară că o violează, deranjat fiind de faptul că ziarista a relatat că este unul dintre cei care şi-a luat permisele la Argeş, unde carnetul de conducător auto se dădea pe şpagă.

Pentru fapta sa a fost arestat 29 de zile şi a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, sub învinuirea de şantaj. Giolacai mai are pe cazier o condamnare, din 1999, pentru înşelăciune.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite