Oficial BNR: Guvernul ar putea ajunge în toamnă să nu poată plăti pensiile şi salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu, a declarat vineri, citat de realitatea.net, că Executivul nu are o problemă cu plata datoriei externe, ci cu plata salariilor şi a pensiilor.

Moţiunea de cenzură a picat la opt voturi diferenţă: 228 pentru, 197 împotrivă / Guvernul rămâne în funcţie

Vorbind despre cursul euro care a atins vineri la un nou maxim al anului, Vasilescu a declarat: "Pe piaţă se joacă un meci între cererea şi oferta de valută. România nu se confruntă cu riscul de a nu-şi putea plăti datoriile externe, ci riscă mai degrabă ca în toamnă să nu poată plăti pensiile şi salariile".

Vasilescu a adăugat că datoriile pe care România trebuie să le plătească în 2010 sunt de 6 miliarde de euro, dintre care numai o parte sunt ai statului, restul aparţinând companiilor. "În plus, cum am putea lua bani din rezerva BNR, care sunt euro, şi să-i dăm Guvernului, care are nevoie de lei? Unde am putea face schimbul valutar?", a zis oficialul BNR.

Adrian Vasilescu a mai spus că "majorarea TVA va da foc României", că TVA-ul majorat ar fi creat o inflaţie de 15% şi că România este sub asediul recesiunii.

Mai citeşte un interviu exclusiv Adevărul cu Adrian Vasilescu: „Guvernul a luat cea mai grea măsură”

Croitoru (consilier BNR): Salariile şi pensiile ar trebui să rămână tăiate doi ani

Consilierul BNR Lucian Croitoru, a declarat miercuri că măsurile de austeritate trebuie menţinute 18-24 de luni pentru a avea efectele scontate. "Aceste măsuri, din punct de vedre economic, nu pot fi reversate curând. Salariile şi pensiile nu pot fi readuse imediat la nivelul la care au fost. Măsurile trebuie menţinute pe o perioadă între 18 şi 24 luni pentru că România are de redus deficitul bugetar", a declarat Croitoru în exclusivitate pentru The Money Channel, citat de money.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite