Adrian Vasilescu: Majorarea TVA va da foc României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu a avertizat încă o dată, asupra pericolului pe care l-ar reprezenta pentru inflaţie o eventuală creştere a TVA în România.

El a explicat că în situaţia în care România va fi obligată să crească Taxa pe Valoarea Adăugată, aceasta va trebui majorată cel puţin cu 5%, iar ce va urma după aceasta va face ca "ţara să ia foc".

"În negocierile dintre FMI şi Guvernul României, Banca Naţională a avut o singură propunere: să nu ne atingem de TVA, atât cât putem s-o ţinem neschimbată. O creştere a TVA trebuie să fie de minim 5 la sută ca să aibă efect, iar un astfel de scenariu ar face ca România să ia foc, în urma creşterii inflaţiei şi a evaziunii fiscale", a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Centrale, la Realitatea TV.

Potrivit consilierului guvernatorului BNR, în acest moment, pentru României este extrem de importantă obţinerea tranşei urmatoare de la FMI, nu lupt politică.

"Ne-am asumat că vom lua nişte măsuri până la 1 iunie, măsuri pe care nu le-am luat încă. Dacă problema nu va fi rezolvată, România va pierde tranşa de la FMI şi, ulterior, şi împrumuturile de la Uniunea Europeană şi Banca Mondială", a atras atenţia Adrian Vasilescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite