UPDATE Cod galben de ninsori abundente până duminică la ora 20.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis un nou cod galben, valabil de vineri 3 februarie până duminică 5 februarie, ora 20.00. În acest interval vor fi ninsori abundente mai ales astăzi şi mâine, iar meteorologii avertizează că aria ninsorilor va cuprinde treptat toate regiunile. Prognoza arată că  începând din sud-vest, local stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri, iar vântul va avea la rafale viteze de peste 60 de km/h.

UPDATE 06.50 La această oră, cea mai joasă temperatură se înregistrează la Rădăuţi şi Suceava, acolo unde sunt minus 17 grade Celsius. Cel mai cald este la Constanţa, unde temperatura este a ajuns la plus 4 grade Celsius.

Vineri, 3 februarie 2012

UPDATE 16:45 Polul frigului din România rămâne la Rădăuţi, judeţul Suceava, unde la această oră se înregistrează minus 18 grade Celsius. Cel mai cald este la Constanţa, unde temperatura a crescut cu un grad, de la 2 la 3 grade Celsius.

UPDATE 15.00: Temperatura cea mai scăzută este în prezent  la Dărăbani, Suceava şi Rădăuţi unde termometrele au arătat minus 17 de grade Celsius. Cea mai ridicată temperatură este de  2 grade Celsius la Constanţa, Gura Portiţei şi Sfîntu Gheorghe din Delta Dunării.

UPDATE 13.00: La orele prânzului, cel mai frig  a fost  la Dărăbani,Suceava şi Rădăuţi unde termometrele au arătat minus 18 de grade Celsius. Cea mai ridicată temperatură a fost de  2 grade Celsius la Mangalia şi Constanţa

UPDATE 11.00: Cea mai mai scăzută temperatură a fost înregistrată la Dărăbani, unde termometrele au arătat minus 21 de grade Celsius. Site-ul ANM arată că cel mai "cald" a fost  la  Mangalia, unde temperatura a rămas aceeaşi de la primele ora ale dimineţii plus 2 grade Celsius.

UPDATE 07.00 La primele ore ale dimineţii s-au înregistrat primele temperaturi pozitive în ţară, cel mai "cald" fiind la  Mangalia,  2 grade, în timp ce la polul opus se află Dărăbani, cu minus 25 de grade.

UPDATE 06.30 Site-ul ANM arată că la ora 06.30, cea mai scăzută temperatură, de minus 20 grade Celsius, a fost înregistrată la Miercurea Ciuc, Topliţa. La aceaaşi oră, cel mai cald a fost la Bozovici, unde temperatura aerului era de minus 7 grade Celsius

UPDATE 05.00 La ora 5.00, temperaturile maxime si minime afisau aceleasi temperaturi ca si in urma cu o ora, cu minima de -27 de grade la Radauti şi -2 grade la Sulina

UPDATE 04:00 Localitatea Rădăuţi rămâne cu cea mai mică temperatură şi la această oră, -27 de grade, iar la Sulina temperatura a mai crescut cu un grad până la -2 grade Celsius

UPDATE 03:00 La această oră, cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată la Rădăuţi, minus 27 de grade, iar cea mai ridicată temperatură este la Sulina,  minus 3 grade

UPDATE 01:30 Cel mai frig la această oră  în țară este la Rădăuți, unde se înregistrează minus 28 de grade, iar la Banloc (Timiș) şi la Bozovici (Caraș-Severin) este cel mai ”cald”, temperatura fiind de minus 7 grade.

UPDATE 00.00 Temperaturile minime şi maxime au rămas aceleaşi ca la ora 23.00: la Rădăuți, minus 27 grade, iar  la Sf. Gheorghe (Delta), minus 3 grade.

Joi, 2 februarie 2012

UPDATE 23:00 Potrivit site-ului ANM, cea mai scăzută temperatură care se înregistrează la această oră în țară este la Rădăuți, minus 27 grade, iar cea mai ridicată este la Sf. Gheorghe (Delta), minus 3 grade.

UPDATE 22:00 Minus 22 de grade se înregistrează la ora aceasta la Miercurea Ciuc, fiind cel mai frig din țară, iar temperatura cea mai ridicată, de minus opt grade, se înregistrează la Arad, Moldova Nouă și Timișoara.

UPDATE 21:00 Cel mai frig din țară este la Botoșani și Rădăuți, unde se înregistrează minus 25 de grade, iar la Mangalia este cel mai ”cald”, temperatura fiind de minus un grad.

UPDATE 20:00 La această oră, cea mai scăzută temperatură, de minus 14 grade, a fost înregistrată la Băilești, Bîcleșu, Calafat și Craiova. Cea mai ridicată temperatură este de minus șapte grade, la Râmnicu Vâlcea și Timișoara.

UPDATE 19:00 Potrivit site-ului ANM, cea mai scăzută temperatură care se înregistrează la această oră în țară este la Rădăuți, unde se înregistrează minus 23 grade, iar cea mai ridicată este la Mangalia, de minus un grad.

UPDATE 17:15 La această oră, temperaturile minime și maxime sunt aceleași ca la ora 16: minus 20grade Celsius la Suceava și minus 1 grade Celsius la Mangalia.

UPDATE ORA 16:10  Site-ul ANM arată că la ora 16:00, cea mai scăzută temperatură, de minus 20grade Celsius, a fost înregistrată la Suceava. La aceaaşi oră, cel mai cald a fost la Mangalia, unde temperatura aerului era de minus 1 grade Celsius. Sursa site-ul ANM

UPDATE ORA 15:10 La ora 15:00, cea mai scăzută temperatură, de minus 19 grade Celsius, a fost înregistrată la Cotnari şi Suceava. La aceaaşi oră, cel mai cald a fost la Constanţa şi la Mangalia, unde temperatura aerului era de minus 2 grade Celsius. Sursa site-ul ANM

Specialiştii arată că ninsorile vor cădea începând de astăzi în toată ţara, iar vremea se va menţine deosebit de rece. Prognoza arată că va ninge, în general slab, în sudul Banatului şi în Oltenia şi pe arii mai restrânse în Muntenia şi în Dobrogea.Temperaturile vor fi cuprinse în general între minus 14 grade Celsius şi minus 4 grade.

Locurile unde ieşenii fentează gerul FOTOGALERII

În Bucureşti vor fi maximum minus 10 grade Celsius. Va ninge şi vântul va avea unele intensificări.

Ninsorile abundente vor continua în weekend, perioadă pentru care este valabil codul galben. Avertizarea arată că vor fi ninsori  în Banat. Va  ninge şi în Transilvania. Vor fi  minus 11 grade la Cluj, minus 10 în Sibiu şi Braşov şi minus 13 la Miercurea. În oraşele din Vestul ţării va fi ceva mai cald: minus 6 grade la Timişoara, minus 7 Arad şi minus 8 la Oradea.

În sud, ninge  pe arii extinse în Oltenia şi local în Muntenia. Maximele sunt în continuare coborâte, cu mai bine de 10 grade faţă de normal: minus 12, minus 10 grade în zona de şes, 1-2 grade mai mult în Subcarpaţi: minus 8 grade la Târgu Jiu, minus 9 la Râmnicu Vilcea.

Moldova va fi cea mai rece regiune a ţării: sub minus 20 de grade dimineata, minus 15, minus 14 grade la amiază, cu excepţia sudului regiunii unde frigul nu va fi aşa de accentuat: minus 9 grade maxima la Galaţi. Cerul va fi temporar noros şi izolat ninge slab.

De mâine, ninsorile se extind în toată ţara. Vântul va fi moderat cu intensificări în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei şi temporar în restul teritoriului, iar la munte va sufla tare.

Şi în Capitală se va simţi o încălzire a vremii dar şi aşa este deosebit rece pentru această dată.

Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă va fi în jur de minus 7 grade.

În prima zi de weekend nu va fi nici urmă de soare şi iar precipitaţii sub formă de ninsoare vor cădea  în toată ţara. În unele zone vîntul va avea unele intensificări din sud-est.  Temperaturile maxime continua să crească, vor fi cuprinse în general între minus 10 şi minus 2 grade, mai ridicate în sudest unde pot fi şi pozitive: 1 grad cu plus la Tulcea şi 3 grade tot cu plus la Constanţa.

În această dimineaţă s-au înregistrat noi recorduri de temperatură la Miercurea Ciuc şi Topliţa, unde s-au înregistrat minus 28 de grade Celsius.

Temperaturi deosebit de scăzute s-au înregistrat şi la Joseni, unde minima dimineţii a fost de minus 27 de grade Celsius, iar la Bucin cea mai scăzută valoare termică, de minus 23 de grade Celsius, s-a înregistrat după ora 8.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite