Cititor "Adevărul" despre cazul profesoarei agresive: "Ambii ar trebui sever pedepsiţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară a pălmuit un poliţist chemat să aplaneze un conflict în şcoală, poliţistul n-a vrut să rămână "dator" i-a întors palma înzecit. Acest lucru s-a întamplat într-o şocală. Acestea sunt datele, indiferent de justificările ori regretele pe care fiecare dintre cele două personaje le-a prezentat ulterior.

Atât în cazul poliţistului, cât şi în cazul profesoarei, au fost făcute anchete la nivel instituţional, iar rezultatul urmează a fi comunicat. Faptul că profesoară este de etnie rromă sau că este ţigancă, cum ea însăşi se identifică, este un element secundar, asta chiar dacă discriminarea dă bine ca motivaţie.

Mai citeşte şi:

VIDEO Profesoara care a pălmuit un poliţist spune că a fost hărţuită de acesta

Datele principale râmân aceleaşi, două persoane care prin natura meseriei ar fi trebuit să fie monumente de calm şi modele de moralitate se ceartă ca la uşa cortului, ba mai mult când nu se mai înţeleg cu vorba trec la palme, iar dacă o echipa de filmare n-ar fi fost fost cu obiectivul pe ei s-ar fi ajuns, cel mai probabil, la pumni.

Cum era firesc subiectul nu i-a lăsat indiferenţi pe cititorii "Adevărul". Majoritatea covârşitoare sunt de partea poliţistului, chiar dacă nu întodeauna îi şi dau dreptate. Nu lipsesc nici comentariile la extremă, atât în exprimare, cât şi în concepţie, care nu se asortează cu noţinea de bun simţ.

O invitaţie la reflecţie este făcută de un cititor care lansează următoarea întrebare virtuală: Ce comentarii s-ar fi postat dacă respectiva profesoară n-ar fi fost ţicancă?

Saitul_meu: "
Cred că dacă n-ar fi fost ţigancă, atunci toţi eram de parte ei, dar aşa e o ţigancă borâtă şi încă cu nişte maniere spurcate, deci îşi merită palma. Poliţistul la fel!"

"Cazul trebuie tratat cu foarte mare atenţie. La un moment dat profesoara romă reclama discriminarea. Închipuiti-vă un mediu de lucru permanent în care să fii supus discriminării. Dincolo de etnie şi de prejudecăţile, relativ la cazul concret, legate de etnie, este totuşi un om cu studii superioare. Amândoi au greşit".

Florin Badea: "Ruşine ca astfel de om educă alţi oameni. Cu ce? Cu palma ? Nu-l învinovăţesc pe acel DOMN deloc. Probabil alţii şi-ar fi pierdut mai rău cumpătul, dacă domnul are ceva probleme juridice sunt dispus să-l ajut fără probleme şi fără alte taxe în aceasta cauză".

Enache: "Foarte bine pentru poliţist! La ce te poţi astepta de la copii educaţi de profesoară? Bravo poliţistului, nu e moral dar merită a fi premiat!"

Ulemek: "GENIAL !!! Singurul lucru de care poate fi acuzat poliţistul este IMORALITATEA faptei... Nu trebuia să pleznească o femeie... dar acum să nu fim ipocriti, majoritatea dintre noi cred că am fi fost la fel de greu de controlat ca şi poliţistul... BRAVOOOO !!!

Dorel: "Bravo! Poliţistul trebuie medaliat!"

Viorica: "Fapta poliţistului se încadrează la categoria orgoliu de bărbat pleznit în direct şi văzut de toată ţara; dacă eram în locul lui îi puneam cătuşele şi o arestam imediat. Asta dacă aş fi putut să mă abţin şi să nu-i dau două palme. Nu se pune problema că e tiganca - tot om e".

Mara: "Un bou şi o belea, cum e tandea aşa şi mandea, apoi urmează elevii "educaţi" ca şi dascălii şi cei care îi înconjoară. Halal scoală românească, duceti-vă la prăşit toţi să se mai odihnească moş Ion".

Oana: "Ce badăran, dă ca un dobitoc. Trebuie neaparat retras din funcţia de poliţist...."

Johann: "Profesoara a greşit. Greşeala poliţistului în exercitiul funcţiunii este însă cu mult mai gravă. Să plece din poliţie".

Lungu: "În SUA o punea cu forta la pământ, cătuşe la mâini şi la racoare cu profa discriminată. Proces de urgenţă şi puşcărie. Dacă are curajul să-l pocnească de faţă cu toată lumea şi reporterii, ce ar fi făcut făra ei? Ce putere mai are Poliţia dacă statea şi încasa ca boul fără să riposteze?"

Lucian: "Pentru cei ce acuză poliţistul: mergeţi în orice altă ţară din lumea asta şi daţi o palmă unui poliţist. O să mâncaţi cu paiul trei luni. Felicitări poliţistului".

Claudia: Dacă-n Franţa un poliţist lua o palma ca la Sânpaul, mamă, mamă ce bătută lua profesoara şi asta cu arestare preventivă. Profesoara are nevoie de ajutor medical şi concediu să se linistească, cu asemenea comportament nu are ce căuta în învăţământ!"

Dani: "Nu înţeleg de ce îl băgaţi şi pe poliţist în acelaşi oală. Să fie multumită că a luat doar o palmă. În alte ţări nu scăpa aşa uşor".

Răzvan: "Foarte bine a făcut poliţistul... Ce alceva era să facă? Să intoarcă şi celalalt obraz?

Dumy: "Ce titlu OSTENTATIV, profesoara este bolnavă pshihic ea a dat prima a instigat şi se face vinovată de ultraj. Dacă se va permite aşa ceva îşi pierde prestanta şi autoritatea poliţia. Nu este de admis profesoara vinovată şi ei nu ştiu decât că sunt discriminaţii. Aceasta lucra cu elevii?? Şi la plătit impozite şi la furat şi în instanţe ei sunt discriminaţi roromi. Noi ne simţim discriminaţii faţă de ei, tratament diferenţiat. Noi românii".

Vasi: "Profesoara a lovit un funcţionar aflat în exerciţiul funcţiunii, a comis, deci, infracţiunea de ultraj! Poliţistul a ripostat, dar nu imediat, ca un reflex firesc, ci după o perioadă mai mare de timp, cu o forţă disproporţionată! Şi el este un infractor, cred, a comis un act grav de abuz în serviciu!  Ambii ar trebui sever pedepsiţi, au creat o situatie hilară, pur şi simplu, pentru institutiile în care lucrează, în primul rând! Totodată, au arătat că nu se respectă nici legile, nici regulamentele, nici procedurile, chiar de către aceia care ar trebui să constituie modele pentru societate!"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite