Casa cuscrului ministrului de Interne, percheziţionată de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţa cuscrului ministrului de Interne, Vasile Blaga, a fost percheziţionată de către poliţişti şi procurori, care căutau o sabie, obiect de patrimoniu dispărut în 2005 din Muzeul Deva. În locul sabiei, oamenii legii au găsit două manuscrise bisericeşti, datate în secolul al 18-lea.

Procurorii de pe lângă Parchetul Tribunalulului Hunedoara, însoţiţi de poliţie, au căutat în locuinţa lui Ioan Octavian Rudeanu, cuscrul ministrului de Interne şi fost şef al Direcţiei pentru Cultură Hunedoara, un obiect de patrimoniu deosebit de valoros, "Sabia de la Boiu", artefact declarat dispărut de la Muzeul din Deva în 2005.

Oamenii legii au descins în casa cuscrului ministrului de Interne după ce au aflat că acesta a cumpărat sabia de la un angajat al muzeului.

În locuinţa lui Ioan Octavian Rudeanu, care este şi preot, au fost găsite, în locul sabiei, mai multe icoane şi cărţi vechi, obiecte "susceptibile a face parte din patrimoniul cultural naţional".

Potrivit procurorilor, o parte dintre obiecte provin de la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi au dispărut în momentul reconstrucţiei lăcaşului de cult.

Cât de importante sunt cele două manuscrise, CITEŞTE AICI

În lipsă de dovezi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a stabilit netrimiterea în judecată a lui Octavian Rudeanu, care a  afirmat că a primit obiectele moştenire. Procurorii au stabilit că posesia asupra bunurilor e prezumată de bună-credinţă. Oamenii legi i-au lăsat acestuia manuscrisele şi icoanele.

Cuscrul lui Vasile Blaga a fost şef al Direcţiei pentru Cultură Hunedoara în perioada 2001-2005.  Ioan Rudeanu şi Vasile Blaga au devenit rude în 21 iunie 2008, când fiul hunedoreanului, Ionuţ, şi fata ministrului, Agathe, s-au căsătorit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite