„Caracatiţa“ Carpen a ademenit şi un judecător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-procurorul de la Parchetul Buftea, Nelu Carpen, a fost trimis ieri în judecată, fiind acuzat de 17 infracţiuni grave de corupţie. Magistratul Nelu Carpen ar fi luat mită chiar de la doi investigatori sub acoperire, după ce practic „privatizase“ Parchetul pe care îl coordona.

Citiţi şi:

Bucureşti: Un judecător şi fostul prim-procuror din Buftea, judecaţi pentru corupţie

Update VIDEO Procurorul Nelu Carpen a fost arestat pentru 29 de zile

Alături de procuror a fost deferit Justiţiei şi judecătorul Aurică Sterea de la Judecătoria Buftea, acuzat de favorizarea infractorului. Aurică Sterea va fi suspendat din funcţie de CSM, iar în cazul în care va fi găsit vinovat definitiv va fi exclus din Magistratură. Nelu Carpen şi Aurică Sterea ar fi ajutat, conform DNA, o persoană cercetată pentru infracţiuni la Codul Rutier, astfel încât aceasta să nu fie trimisă în judecată. Magistraţii au îndrumat persoana în cauză să dea declaraţii false pentru a scăpa de ancheta penală.

Blătuirea dosarelor cu accidente rutiere

De altfel, conform monitorizărilor realizate de SRI, Nelu Carpen era specialist în blătuirea dosarelor privind accidentele rutiere. Alte patru persoane au beneficiat, contra cost, de clemenţa prim-procurorului Nelu Carpen, fiind scoase basma curată în urma unor accidente rutiere de care se făceau vinovate. Carpen nu ar fi muşamalizat numai dosare aflate în custodia sa, ci a inoculat ideea că ar putea interveni şi pe lângă anchetatori de la Parchetul Judecătoriei Cornetu, dar şi pe lângă magistraţi din Capitală.

El ar fi pus o vorbă bună şi pentru fiul judecătorului Gabriel Bălaşa de la Tribunalul Dâmboviţa, cercetat pentru vătămare corporală din culpă în urma producerii unui accident rutier. Carpen avea în lucru acel dosar, însă încerca să intervină astfel încât pe certificatul medico-legal să fie trecute mai puţine zile de îngrijiri medicale ale victimei, astfel încât fiul magistratului să scape de consecinţele penale.

În îndeplinirea activităţii infracţionale, Carpen ar fi fost ajutat şi de doi avocaţi din cadrul Baroului Bucureşti - Adrian Zamfirachi şi Ileana Gîlceavă -, dar şi foştii poliţişti Mihail Vişan şi Gheorghe Cojocaru.
În perioada octombrie-decembrie 2009, Nelu Carpen ar fi pretins, prin intermediul avocatei Ileana Gîlceavă, 4.000 de euro, promiţând în schimb că va închide un dosar pe care îl avea în lucru la Parchetul Buftea. Pe lângă bani, magistratul ar fi primit drept mită şi iepuri, fazani şi alte alimente.

Antrenor olimpic de tir, acuzat de dare de mită

Conform DNA, şi antrenorul olimpic de tir Marian Cărbunaru ar fi apelat la serviciile reţelei "Carpen" pentru a scăpa de dosarul penal privind transportul fără autorizaţie a aproximativ 17.000 de cartuşe de tir. Preţul fixat de foşti poliţişti Vişan şi de Cojocaru, pentru a-şi trafica influenţa pe lângă prim-procuror, a fost de 25.000 de euro. Marian Cărbunaru a dat un „avans" de 10.000 de euro poliţiştilor, iar cea mai mare parte din bani - 6.500 de euro - a luat-o Vişan, iar la procuror au ajuns aproximativ 1.000 de euro şi zece baxuri de vin de colecţie în valoare de 500 de euro.

De altfel, Marian Cărbunaru şi soţia sa, Aurelia, au fost trimişi în judecată în acest dosar fiind acuzaţi pentru dare de mită. Foştii poliţişti Mihail Vişan şi Gheorghe Cojocaru, ajutaţi de avocatul Adrian Zamfirachi, au promis mai multor persoane judecate în Capitală că le vor scăpa de anchete întrucât au influenţă asupra magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, de la Tribunalul Bucureşti şi de la Curtea de Apel Bucureşti.

Sechestru

Foştii oameni ai legii promiteau chiar punerea în libertate a unor persoane arestate preventiv. În total, cei doi au solicitat 75.000 de euro pentru „serviciile" promise. Spre deosebire de Nelu Carpen, Vişan şi Cojocaru sunt cercetaţi în stare de libertate, însă procurorii au instituit sechestru pe bunurile lor în vederea recuperării prejudiciului în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi. Nelu Carpen a scăpat de sechestru întrucât nu au fost găsite bunuri care să-i aparţină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite