Update VIDEO Procurorul Nelu Carpen a fost arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi seara, reţinerea prim-procurorului Nelu Carpen, de la Parchetul de pe lângă Judecatoria Buftea.

Dosarul procurorului şpăgar de la Covasna a ajuns la Curtea Supremă

Timişoara: Procurorul-şef aruncat după gratii de Napoleon caută dreptate la Strasbourg

UPDATE 21.25 
Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, şi un fost avocat au fost arestaţi preventiv, vineri seară, pentru 29 de zile, de instanţa Curţii de Apel Bucureşti, într-un dosar de corupţie.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, astfel, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Nelu Carpen şi a unui fost avocat din Baroul Bucureşti, Adrian Richartt Zamfirache.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

UPDATE CSM a dat aviz de arestare pentru procurorul Nelu Carpen, şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, reţinut pentru luare de mită, în noaptea de joi spre vineri, de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Pe lângă Nelu Carpen au mai fost reţinuţi poliţişti şi doi avocaţi, toţi acuzaţi de  luare de mită şi constituire de grup criminal.

CSM a răspuns, astfel, solicitării adresate în acest sens de Direcţia Naţională Anticorupţie . DNA îl acuză pe prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, de fapte de corupţie în legătură cu serviciul. Nelu Carpen ar fi primit mai multe sume de bani provenite de la persoane care aveau dosare penale, fie în supravegherea Parchetului, fie în lucru la poliţie.

Surse judiciare, citate de Mediafax, susţin că în acest caz ar fi implicată şi soţia unui poliţist ilfovean, avocata Ileana Gâlceavă. De asemenea, ar fi implicaţi un avocat din cadrul Baroului Bucureşti, precum şi alţi poliţişti din Ilfov.

În acelaşi caz au mai fost reţinute alte patru persoane, dintre aceştia doi fiind avocaţi, unul dintre acesta fiind membru al Baroului Bucureşti, şi alţi doi poliţişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite