Timişoara: Procurorul-şef aruncat după gratii de Napoleon caută dreptate la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Procurorul-şef aruncat după gratii de Napoleon caută dreptate la Strasbourg
Timişoara: Procurorul-şef aruncat după gratii de Napoleon caută dreptate la Strasbourg

Procurorul Viorel Vasile, arestat în timp ce lua o şpagă de 800 de lei ca să rezolve un dosar, vrea să meargă cu dosarul său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

CITEŞTE ŞI:

Dosarele penale de doi lei ale procurorilor cu salarii de lux
Procurorul care munceşte cât 13 magistraţi de lux
Procurorul cu 1.300 de dosare penale
Şeful clanului romilor de mătase fentează justiţia termen după termen
Dosarele "baştanilor" au fost muşamalizate la Parchet


Viorel Vasile, şeful Secţiei Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, a fost arestat anul trecut, în noiembrie, în timp ce a luat mita şi a pus-o într-un dosar, chiar în biroul său.

El a luat banii de la un bărbat de etnie romă, Napoleon D., care a cerut magistratului să-i rezolve favorabil un dosar penal pentru infracţiuni la regimul rutier.

Procurorul a fost arestat şi a fost condamnat la zece luni de închisoare, iar sentinţa a rămas definitivă după ce magistratul a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Timişoara.

El a ieşit din închisoare. Soţia sa, Ana Vasile, director al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş Severin, susţine că fostul magistrat îşi va căuta dreptatea în afara ţării. „Nu avem comentarii de făcut. O să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg pentru a demonstra nevinovăţia soţului meu”, a declarat Ana Vasile.

Avere de magistrat

Procurorul arestat avea un salariu lunar de aproape 6.800 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere. Soţia procurorului, Ana Vasile, este directorul executiv al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Caraş-Severin şi are un salariu lunar de 7.000 de lei.
„Nu am ce să spun despre această situaţie”, a declarat Ana Vasile, în timp ce aştepta verdictul judecătorilor.

Împreună cu soţia, procurorul a achiziţionat trei parcele de teren în 1997, 2005 şi 2006. Suprafaţa acestora este de peste cinci hectare, terenurile aflân­du-se în localitatea Valea Deniei. Cei doi soţi au mai achiziţionat 2.700 de metri pătraţi pe Muntele Semenic în anul 2000 şi au cumpărat alţi 4.300 de metri pătraţi în oraşul Reşiţa, în 1994.

Potrivit declaraţiilor de avere, soţii Vasile mai au în proprietate două clădiri. Unul dintre imobile, în suprafaţă de 106 metri pătraţi, se află în comuna Valea Deniei şi celălalt, de 313 metri pătraţi, se află în Reşiţa.

Viorel şi Ana Vasile au mai vândut anul trecut un apartament cu aproape 23.000 de lei şi deţin împreună un automobil Volks­wagen Passat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite