Cantacuzino are director, dar nu are vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Institutul Cantacuzino au un nou director
Medicii de la Institutul Cantacuzino au un nou director

Institutul Cantacuzino are o nouă conducere. Medicul primar microbiolog Gabriel Ionescu a fost numit în funcţia de director, ieri, în locul lui Radu Iordăchel.

Fostul director a fost destituit pentru că planul de măsuri de remediere a liniei de producţie nu a fost îndeplinit. „L-am demis pe directorul general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel. Exista un plan de conformare de măsuri pe care l-am discutat cu Agenţia Naţională a Medicamentului, plan asumat de conducerea Institutului Cantacuzino şi care nu a fost realizat complet, drept pentru care este evident o problemă de management", a declarat Cseke Attila.

Mai citiţi şi:

Culmea competenţei: Managerul de la Cantacuzino a ordonat achiziţii de lux pe buget de faliment

Cantacuzino are bani să facă din nou vaccin

Decizia ministrului Sănătăţii vine ca urmare a raportului de autorizare realizat de Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM). „Reprezentanţii ANM au fost în aceste zile în control la Institutul Cantacuzino. Tot ce vă pot spune este că sperăm ca de la 15 mai să se reia producţia la vaccinul gripal sezonier. Pentru vaccinul anti-tuberculoză nu vă putem spune când se va relua producţia", a declarat Anca Crupariu, purtător de cuvânt ANM.

Ministrul Sănătăţii speră că noua conducere va înţelege însemnătatea Institutului Cantacuzino pentru România. „L-am numit în funcţia de director general al Institutului Cantacuzino pe medicul Gabriel Ionescu. El este din domeniu şi cunoaşte problemele institutului. Urmează ca noua conducere să îşi asume un plan de conformare şi, în cât mai scurt timp, să rezolvăm problemele care sunt acolo", a spus ministrul Cseke.

ANM a retras institutului, la 8 februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile întrucât i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie. După această decizie, Cantacuzino s-a angajat ca, până la 15 aprilie, să finalizeze o serie de lucrări, ANM dând asigurări instituţiei că va elibera autorizaţia de fabricare dacă aceste măsuri vor fi realizate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite