Legalizarea prostituţiei a fost respinsă / Prigoană: "Avem o jenă comunistă să vorbim despre sex"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a respins marţi propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Camera Deputaţilor a fost cameră decizională.

Prigoană a declarat că deputaţii au respins "din ipocrizie" proiectul său şi a menţionat că va redepune acest proiect la Parlament. Prigoană a arătat că "prostituţia este legalizată în România, nu mai este incriminată de noul Cod Penal din octombrie şi proiectul era un cadru de reglementare al funcţionării unei activităţi cu caracter sexual". "Acum, la noi, va fi legală prostituţia, dar nu are cadru de legalizare, adică, dacă te prostituezi sau treci strada prin loc nemarcat, primeşti 50 de lei amendă. Ei au respins proiectul de reglementare din cauza unei ipocrizii, care ne caracterizează ca popor", a explicat Silviu Prigoană. El crede că poporul român are "o jenă comunistă" în a nu vorbi despre sex.

image

"Adică, noi nu discutăm despre sex, noi avem copile de 10 ani însărcinate pentru că avem o jenă comunistă, de sex nu se discută, e un lucru sfânt sexul, cu toate că sexul este un lucru normal şi lumea nu înţelege că sexul nu este folosit pentru reproducere, în general este pentru plăcere, are şi alte funcţii, la dereglarea hormonală. Şi, pentru că colegii mei sunt reglaţi hormonal în fiecare seară, ei nu înţeleg că asta trebuia făcută într-un cadru de reglementare", a adăugat Prigoană.

Camera Deputaţilor a respins, marţi, cu 225 de voturi "împotrivă", 30 de voturi "pentru" şi 28 de abţineri, propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Prigoană a propus în proiectul de lege ca activităţile cu caracter sexual să se desfăşoare în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.

Senatorii au respins legalizarea prostituţiei, dar au admis că este necesară reglementarea practicii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite