Cam multe „regine“ în scandalul vameşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul „reginelor" dezvăluite în scandalul corupţiei din vămi a ajuns la patru şi numărătoarea continuă. Toţi cei care dezvăluie astfel de nume o fac însă după ce încep să aibă probleme cu legea.

Preşedintele Pro Lex: Beneficiarul final al şpăgilor din vămi este PDL/Blaga este implicat

Liderul Pro Lex, urmărit penal. Lincu: În calculatorul meu se află numele unei persoane importante din PDL care are legătură cu vămile

Vasile Lincu (foto), preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex", a sugerat ieri, într-o conferinţă de presă, că „regina din vămi" este secretarul general al PDL, Vasile Blaga. Sindicalistul a refuzat să rostească o acuzaţie clară, spunând că indiciile „dezvăluite" de el sunt suficiente pentru ca oricine să tragă o concluzie.

În afară de Blaga, sindicalistul a mai introdus pe tabla de şah o altă regină - personajul colectiv PDL - partid care „are controlul total asupra a tot ce se întâmplă în vămi". Acuzaţiile lui Vasile Lincu vin la numai o zi după ce procurorii au percheziţionat locuinţa liderului, urmărit penal pentru deturnarea unor fonduri ale sindicatului. Vasile Blaga a reacţionat şi a negat toate acuzaţiile

Marica şi regina de la Cotroceni

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Vasile Lincu a mai avut o conferinţă de presă, în care un fost vameş declara că „regina" ar fi Vasile Marica, liderul sindicatului concurent, „Sed Lex".

În ziua în care „Pro Lex" l-a indicat drept „regina vămilor", Marica  apărea împreună cu soţia sa (director în Ministerul Finanţelor Publice) pe lista celor verificaţi la avere de către Agenţia Naţională de Integritate. Marica a organizat şi el o conferinţă de presă, transmisă şi ea în direct.

Preşedintele „Sed Lex" a arătat atunci spre Cotroceni, declarând că atât acuzaţiile de implicare în corupţia vămilor, cât şi anchetarea averii sale au fost ordonate de Traian Băsescu.

În dosarul vămilor a mai fost pomenită insistent o altă „regină": Sorin Blejnar, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). El a fost nominalizat în acest rol de către Antonello Celestini, un om de afaceri cercetat pentru o evaziune fiscală de peste 300 de milioane de euro, şi de Cornel Costea, un şef de vamă arestat pentru luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite