Cam multe „regine“ în scandalul vameşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul „reginelor" dezvăluite în scandalul corupţiei din vămi a ajuns la patru şi numărătoarea continuă. Toţi cei care dezvăluie astfel de nume o fac însă după ce încep să aibă probleme cu legea.

Preşedintele Pro Lex: Beneficiarul final al şpăgilor din vămi este PDL/Blaga este implicat

Liderul Pro Lex, urmărit penal. Lincu: În calculatorul meu se află numele unei persoane importante din PDL care are legătură cu vămile

Vasile Lincu (foto), preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex", a sugerat ieri, într-o conferinţă de presă, că „regina din vămi" este secretarul general al PDL, Vasile Blaga. Sindicalistul a refuzat să rostească o acuzaţie clară, spunând că indiciile „dezvăluite" de el sunt suficiente pentru ca oricine să tragă o concluzie.

În afară de Blaga, sindicalistul a mai introdus pe tabla de şah o altă regină - personajul colectiv PDL - partid care „are controlul total asupra a tot ce se întâmplă în vămi". Acuzaţiile lui Vasile Lincu vin la numai o zi după ce procurorii au percheziţionat locuinţa liderului, urmărit penal pentru deturnarea unor fonduri ale sindicatului. Vasile Blaga a reacţionat şi a negat toate acuzaţiile

Marica şi regina de la Cotroceni

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Vasile Lincu a mai avut o conferinţă de presă, în care un fost vameş declara că „regina" ar fi Vasile Marica, liderul sindicatului concurent, „Sed Lex".

În ziua în care „Pro Lex" l-a indicat drept „regina vămilor", Marica  apărea împreună cu soţia sa (director în Ministerul Finanţelor Publice) pe lista celor verificaţi la avere de către Agenţia Naţională de Integritate. Marica a organizat şi el o conferinţă de presă, transmisă şi ea în direct.

Preşedintele „Sed Lex" a arătat atunci spre Cotroceni, declarând că atât acuzaţiile de implicare în corupţia vămilor, cât şi anchetarea averii sale au fost ordonate de Traian Băsescu.

În dosarul vămilor a mai fost pomenită insistent o altă „regină": Sorin Blejnar, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). El a fost nominalizat în acest rol de către Antonello Celestini, un om de afaceri cercetat pentru o evaziune fiscală de peste 300 de milioane de euro, şi de Cornel Costea, un şef de vamă arestat pentru luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite