„O banală fractură ne-a ucis băiatul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii au declanşat o anchetă la Spitalul Municipal Olteniţa, unde lui Costin Vasile (8 ani) i s-a pus o atelă la picior. Medicii susţin că băieţelul era perfect sănătos când a fost adus la spital, însă certificatul de deces arată că una dintre cauze ar fi fost bronhopneumonia acută.

Costin Florin Vasile, elev în clasa a II-a din Olteniţa, a încetat din viaţă, duminică după-amiază, după o banală fractură la genunchi. Totul a început vineri seara, la ora 22.00, când băiatul a ieşit în parc împreună cu bunica lui.

Citeşte şi:
Călăraşi: Un copil a murit la Olteniţa din cauza unei fracturi la genunchi

„Acolo, jucându-se cu alţi copii, s-a împiedicat şi s-a lovit la genunchiul drept. Bunica lui m-a sunat ca să-l duc la spital cu maşina. Ajunşi aici, Costin a fost preluat de medicul chirurg Florin Soare, care i-a injectat două fiole de xilină, i-a curăţat rana, l-a cusut aplicându-i o atelă şi bandaj. Totul se rezolvase", a povestit, printre lacrimi, Maria Savancea, mătuşa băiatului.

Nici acum familia nu poate înţelege cum s-a produs decesul, deoarece nimic nu prevestea nenorocirea care s-a petrecut. „Băiatul a fost activ, a vorbit cu toată lumea, i-a răspuns medicului la toate întrebările", spune femeia. Doctorul chirurg l-a consultat la cap, la mâini, burtă, tălpi, ochi şi în gât şi a constatat că băieţelul era perfect sănătos, susţine familia micuţului.

Fără aparatură

Sâmbătă, când s-a trezit, Costin a mâncat şi a fost mai vesel ca oricând. „Băiatul meu era foarte bine, i-am citit poveşti ca să nu se plictisească. Nu înţeleg cum o banală fractură mi-a ucis băiatul", se întreabă Violeta Conda, mama băiatului.

Duminică dimineaţă, la ora 9.00, copilul a vomitat în repetate rânduri, lucru care i-a îngrijorat pe membrii familiei. Ei au decis să-l transporte de urgenţă la Spitalul Municipal Olteniţa.

„Asistenta de la Chirurgie i-a curăţat rana şi i-a schimbat bandajul. Doctorul Florin Soare l-a văzut şi a zis că este bine, dar i-am povestit că băiatul a vomat şi atunci au vrut să-i facă o electrocardiogramă, dar aparatul nu funcţiona", a precizat mama lui Costin.

Ultimele clipe

Pentru a lămuri situaţia, medicul chirurg a sunat la Pediatrie cerându-le colegilor să-l consulte. „Am mers la Pediatrie, unde dr. Marilena Niculescu l-a consultat întrebându-mă ce medicamente mi-a dat medicul chirurg. I-am zis că i-am dat Nurofen de două ori şi un antibiotic. Apoi, i-au administrat două fiole de ampicilină", a mai spus mătuşa băiatului.

În timp ce vorbea cu medicul, la ora 16.15, starea lui Costin s-a agravat, declanşându-se convulsii. Imediat a intrat în comă. La scurt timp, potrivit membrilor familiei, s-a început resucitarea manual, iar după o oră, băiatul a fost declarat mort. Pe certificatul de deces al micuţului scrie: bronhopneumonie, insuficienţă cardio-respiratorie şi traumatism genunchi stâng.

De cealaltă parte, medicul acuzat de familia băiatului, dr. Marinela Niculescu, nu a fost ieri de găsit. Directoarea Spitalului Olteniţa, dr. Liana Petculescu, medic pediatru, confirmă faptul că micuţul nu prezenta simptome de bronhopneumonie şi insuficienţă cardio-respiratorie.

„Nu îmi explic cum brusc, la ora 16.15, starea copilului s-a agravat în timp ce stătea de vorbă cu medicul. Micuţul a intrat în comă, a fost resuscitat cu ajutorul tuturor medicilor aflaţi de gardă la acel moment. La orele 17.30 a fost declarat decesul", a declarat dr. Liana Petculescu.

Două anchete

Imediat după tragedie, familia Vasile i-a acuzat pe medici de malpraxis, invocând că micuţul nu a fost tratat corespunzător pentru fractură, lucru care i-a grăbit moartea.

Pentru elucidarea condiţiilor în care micuţul şi-a pierdut viaţa, poliţiştii călărăşeni, dar şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa au declanşat anchete. Şi Direcţia de Sănătate Publică va face verificări la Olteniţa, după eliberarea certificatului medico-legal.

CAZ SIMILAR ÎN OLT

Un copil de 9 ani, din comuna olteană Şerbăneşti, a murit în luna mai, după ce medicii din Slatina i-au pus mâna în ghips. După câteva zile, mâna lui Marian Cristian Grigore s-a învineţit, iar medicii i-au amputat-o. În scurt timp, copilul a murit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite