O viaţă lovită în plin de un vitezoman recidivist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Voloc a acceptat  cu greu să stea de vorbă  cu reporterii  de la „Adevărul“
Adrian Voloc a acceptat cu greu să stea de vorbă cu reporterii de la „Adevărul“

Un şofer cu patru procese la activ pentru neacordare de prioritate a lovit, pe o trecere de pietoni din nordul Capitalei, o tânără de 16 ani. Oana Gîdea se află în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării ei de sănătate.

Accidentul s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 18.30, pe Şoseaua Pipera din Bucureşti, în zona Aurel Vlaicu. Oana, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava", se întorcea de la şcoală împreună cu alţi colegi. Încercând să traverseze strada, pe trecerea de pietoni, în dreptul staţiei de metrou „Aurel Vlaicu" din Pipera, a fost lovită în plin de un autoturism marca Volkswagen Multivan, condus de bucureşteanul Adrian
Voloc, în vârstă de 33 de ani.

Martorii spun că Voloc circula cu viteză mare. În urma impactului, fata a fost proiectată pe altă maşină care venea din direcţia opusă. Imediat după producerea accidentului a fost transportată la Spitalul Floreasca, fiind operată de urgenţă pe creier.

Ambii şoferi implicaţi au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. „Şoferului Adrian Voloc i s-a întocmit dosar de cercetare pentru neacordare de prioritate, care va fi înaintat spre soluţionare Biroului Cercetări Penale Sector 1 din cadrul Brigăzii Rutiere", a declarat subcomisarul Daniel Piştea, de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Voloc, rege al şoselelor

Vitezomanul Adrian Voloc are la activ, potrivit poliţiştilor rutieri, numeroase abateri de la legea circulaţiei: de la viteză excesivă la neacordarea priorităţii pentru pietoni. Mai mult, în urmă cu ceva timp, Voloc a avut permisul de conducere suspendat tocmai pentru neacordare de prioritate.

El a călcat pragul instanţelor de mai multe ori din 2004 până în prezent, atât pentru nenumăratele contravenţii rutiere pe care le-a contestat, pentru cauze civile, cât şi pentru cauze penale. De exemplu, în 2004 a fost judecat pentru că a bătut un tânăr.

Patron de Rahova

Bucureşteanul are un magazin mixt la parterul blocului unde locuiesc părinţii săi, pe strada Modoran Ene, din sectorul 5. Vecinii lui Voloc par miraţi de întâmplarea de vineri seară, povestindu-le reporterilor „Adevărul" că el nu ar fi fost implicat niciodată în vreun scandal.
În ciuda cazierului său rutier, Voloc susţine că nu a mai avut accidente de circulaţie până acum. „S-a întâmplat să găsesc maşina zgâriată în parcare, dar doar atât. Puteţi să întrebaţi la poliţie", a declarat foarte sigur pe el, Voloc.

Bărbatul ne-a declarat că vineri seară, în jurul orei 19.00, a făcut stânga cu maşina dinspre Floreasca pe şoseaua Pipera, îndreptându-se către Herăstrău, dar nu a văzut-o pe fata care traversa strada. „Vizibilitatea era foarte redusă din cauză că era întuneric şi ningea. După ce am trecut de trecerea de pietoni, care nici măcar nu avea zebră, ci doar un marcaj, am mers zece metri şi acolo s-a întâmplat accidentul", se apără el. Voloc susţine că, în momentul impactului, nu avea mai mult de 30 de kilometri la oră.

Starea Oanei este încă foarte gravă. „Am văzut că nu ajunge acasă şi am sunat-o. Mi-a răspuns un asistent medical. Am venit repede la spital, speriaţi", povesteşte răvăşit tatăl Oanei, Ion Gîdea. În acest moment, Oana se luptă pentru viaţa ei, până luni fiind sub efectul unor sedative, în timp ce „călăul" său este liber. „A suferit un traumatism cranio-cerebral sever, cu hematom. Nu putem încă acţiona neurologic pentru că fata este sedată", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa. ( A colaborat Adrian David.)

A sărit la bătaie

Reporterii „Adevărul" l-au căutat pe Adrian Voloc în cartierul Rahova. O vânzătoare de la un chioşc din zonă l-a zărit şi a spus: „El e Adrian!". La vederea ziariştilor, bărbatul şi-a negat identitatea, susţinând că nu este el cel căutat. După ce a fost identificat şi pozat, acesta a devenit violent, începând să tragă de aparatul de fotografiat. El i-a ameninţat cu bătaia pe ziarişti în cazul în care poza îi va fi publicată în ziar şi cu acţionarea în judecată.

După ce s-a mai calmat, a continuat să susţină că nu este el Adrian Voloc, dar că îl cunoaşte pe acesta şi ştie cum s-au întâmplat lucrurile şi poate povesti. După două ore, Adrian a sunat la redacţie, de data aceasta admiţându-şi identitatea, pentru a ne spune aceeaşi poveste, pe care, acum, şi-a asumat-o.

Ucisă pe zebră

O studentă basarabeancă a murit, la 27 martie 2008, după ce a fost călcată de un Audi A8 pe o trecere de pietoni din Bucureşti. Autoarea accidentului, femeia de afaceri Anamaria Straus, nu a ţinut cont de culoarea semaforului şi a lovit-o în plin pe Tatiana Duplei.

Anamaria Straus a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare şi la plata a 135.000 de euro ca daune morale către familia victimei.

Citeşte şi:

Mama tânărului omorât de ucigaşul cu Ferrari: „Lupt cu mine însămi să îl iert pe Cocoană”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite