FOTO Tatăl tânărului pompier care a murit ieri în incendiul de la "Dragonul Roşu": „Copilul meu a murit ca un erou"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierul Ionuţ Cristian Ungureanu (24 de ani) şi-a pierdut ieri viaţa în incendiul de la complexul comercial din cartierul bucureştean Colentina. Tânărul a fost strivit de un tavan în flăcări. Înainte să fie prins sub barele metalice, Ionuţ l-a împins pe colegul său, salvându-l de la moarte.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Un incendiu de proporţii a izbucnit ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, la complexul de magazine Dragonul Roşu din cartierul bucureştean Colentina. Focul a cuprins aproape 16.000 de metri pătraţi şi a distrus cele peste 1.000 de standuri ale comercianţilor.

Mai citeşte şi:

Pompier mort la datorie, la incendiul de la Dragonul Roşu

La scurt timp, peste 150 de pompieri au venit la faţa locului şi au început lupta cu flăcările. În urma intervenţiei, un pompier de la Detaşamentul de Pompieri „Dămăroaia" şi-a pierdut viaţa, după ce a fost strivit de un tavan care s-a prăbuşit peste el.

Ionuţ Cristian Ungureanu, în vârstă de 24 de ani, lucra de trei ani ca pompier. Ieri, în jurul orei 6.00, în timp ce se lupta cu flăcările alături de ceilalţi colegi ai săi, Ionuţ s-a apropiat de marginea unei hale, până unde se întindea incendiul. În momentul în care a ajuns în dreptul clădirii, flăcările au cuprins tavanul metalic, care s-a prăbuşit peste el. Lângă el se afla un coleg de-al său, Daniel Boceanu, alături de care a participat la multe intervenţii.

În momentul în care structura metalică s-a desprins, Ionuţ a apucat să-l împingă şi să-l salveze, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei. „Ionuţ nu a mai apucat, din păcate, să iasă de sub dărâmături", a adăugat Onofrei.

image

Părinţii lui Ionuţ sunt în stare de şoc de la aflarea veştii

„Poate că ar fi putut fi salvat"

Potrivit unui pompier aflat la faţa locului, tânărul a fost scos după mai bine de două ore de sub dărâmături. „Era aproape carbonizat. În timpul ăsta, majoritatea colegilor mei s-au fofilat şi nu au vrut să se bage după el. Eu voiam să intru după el, dar nu mai aveam butelie de oxigen. Dacă interveneam mai devreme, poate că putea fi salvat", a declarat pompierul, care a vrut să-şi păstreze anonimatul.

„Era un băiat extraordinar. A participat la multe astfel de intervenţii complexe şi era un profesionist. Era la noi din septembrie 2007 şi tot timpul a lucrat foarte bine. Condoleanţe familiei!", a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri „Dămăroaia", Daniel Boceanu.

Ionuţ era originar din comuna olteană Valea Mare, dar stătea în chirie în Bucureşti cu mai mulţi colegi de-ai săi. Părinţii pompierului au primit ieri cu greu vestea morţii fiului lor. Florina şi Marin Ungureanu se aflau la muncă, pe câmp, când un coleg de‑al lui Ionuţ i-a sunat şi le-a spus să vină acasă. Aici îi aştepta colonelul Gheorghe Năstasie, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt care, printre lacrimi, le‑a transmis condoleanţe şi le-a explicat cum a murit Ionuţ.

Mama tânărului a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. „De ce, Doamne, mi l-ai luat? De ce nu l-ai salvat, aşa cum salva el pe alţii? Dacă ştiam că se întâmplă aşa, nu te mai lăsam, Ionuţ, să pleci de acasă", a strigat disperată Florina, mama tânărului.

image

Focul a fost stins după mai mult de 12 ore 

„Copilul meu a murit ca un erou"

„Ionuţ era foarte curajos. Îi plăcea să salveze vieţi şi se bucura mult că poate să facă asta. Copilul meu a murit ca un erou, sunt mândru de el, dar ce folos că nimic nu mi-l mai poate aduce înapoi. Nu am crezut vreodată că se poate întâmpla aşa ceva. Luni a plecat de acasă, i-a făcut maică-sa pachet, şi urma să mai vină peste două săptămâni", a spus tatăl băiatului.

Ieri, la închiderea ediţiei, incendiul de la Dragonul Roşu era stins aproape în întregime. Daniel, colegul salvat de Ionuţ, a fost transportat la Spitalul Floreasca unde a fost operat de urgenţă. „Avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, însă se află acum în afara oricărui pericol", a declarat, pentru „Adevărul de Seară", purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa. Alţi şase lucrători de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti au ajuns la Spitalul Floreasca intoxicaţi cu fum sau arşi. ; A colaborat Ioana Vochin

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite