Adrian Păunescu a început să răspundă la tratament şi se simte mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poetul Adrian Păunescu (67 de ani)
Poetul Adrian Păunescu (67 de ani)

Poetul a fost internat marţi seară în stare gravă  la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală şi se află în grija profesorului Şerban Brădişteanu. Starea poetului Adrian Păunescu (67 de ani) s-a ameliorat, însă medicii erau, ieri seară, rezervaţi.

UPDATE 14.46 Poetul Adrian Păunescu se simte mai bine. Organele vitale au început să răspundă la tratament şi nu este asistat de aparate. Poate respira singur, e conştient şi medicii spun că deocamdată, nu se pune problema unei operaţii.

Poetul a început să mănânce deşi se mai află încă pe perfuzii. Profesorul Şerban Brădişteanu, cardiologul care-l îngrijeşte aşteaptă să primească peste aproximativ două zile rezultatele analizelor pentru a stabili un diagnostic exact. De trei zile, Adrian Păunescu este internat la terapie intensivă. Inima, ficatul, rinichii şi plămânii aproape că nu-i mai funcţionau, marţi după-amiază, când a ajuns la Urgenţă. Medicii sunt în continuare rezervaţi în ceea priveste starea de starea de sănătate a poetului.

La sfârşitul lunii iunie, Adrian Păunescu făcea o declaraţie şocantă prin care lăsa să se înţeleagă că ar avea probleme grave de sănătate. Nu a dorit să-şi facă public diagnosticul, motiv pentru care, pe surse, au apărut zvonuri că ar suferi de ciroză. Medicul cardiolog, în grija căruia se află acum, nu poate confirma însă acest diagnostic.

Citiţi şi:

UPDATE: Adrian Păunescu se simte mai bine

Adrian Păunescu: Am vrut să îmi iau viaţa de patru ori

Adrian Păunescu, în stare gravă la Spitalul Floreasca. Ultimul mesaj: „Trebuie să mă despart de ai mei!"

EXCLUSIVScriitorul Fănuş Neagu pentru Păunescu: "Sper să-i dea Dumnezeu tărie să revină!" 

„Încă este supus mai multor investigaţii medicale, nu ştim acest lucru. Pacientul este conştient, iar acum încercăm stabilizarea funcţiilor afectate. El a fost adus marţi seară cu insuficienţă respiratorie, renală şi diabet decompensat", a declarat profesorul Şerban Brădişteanu.

Ambulanţa, solicitată de patru ori în două luni

La locuinţa lui Adrian Păunescu din Piaţa Lahovari, doar menajera răspunde. Soţia poetului se află la spital, fetiţa, Ana Maria, a rămas acasă. Nici băiatul lui, Andrei, nu a ştiut de situaţia gravă în care se află tatăl său până astăzi, fiind plecat într-o vizită de lucru în Portugalia. Acesta a ­luat primul avion spre România după ce a fost înştiinţat de prietena sa.

Apropiaţii poetului nu păreau surprinşi de acest eveniment şi spun că, date fiind multele vizite ale ambulanţei la domiciliul acestuia din ultima vreme, se aşteptau la aşa ceva. „Familia a chemat SMURD-ul de patru ori în ultimele două săptămâni. Ultima dată, medicii au stat la el aproape patru ore. Este foarte slăbit, fără vlagă", ne-a povestit menajera familiei.

„Nu mai pot ieşi din casă, cum aş fi putut până ieri...", spunea Păunescu în urmă cu câteva luni. Într-adevăr, vecinii spun că senatorul nu a mai părăsit locuinţa, în ultimele două luni, decât de două ori.

N-a încetat să scrie

Înainte de a fi internat, Păunescu s-a îngrijit de rubrica editorială pe care o semnează constant într-un cotidian local.

„În ornicul meu bate o nouă clipă de cumpănă. Pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă, trebuie să mă despart de ai mei şi să încerc o reîncărcare profundă a bateriilor organismului. (...)Nici măcar n-am puterea să-mi imaginez până la capăt cum ar fi această despărţire de ai mei dacă s-ar transforma din temporară în definitivă. Şi nici nu ştiu ce simţ în plus mi-ar trebui ca să-mi dau seama, din vreme, de această posibilitate care nu trebuie niciodată exclusă", a scris Adrian Păunescu acum câteva zile.

A vrut să se sinucidă

Îndurerat de moartea Mădălinei Manole, poetul a mărturisit că s-a gândit să-şi ia viaţa. „Am vrut în patru rânduri să mă sinucid. Dar mi-am reamintit că am copii", spunea atunci scriitorul.

Afectat de scăderea pensiilor

Într-un interviu acordat de Adrian Păunescu reporterilor „Adevărul de Seară" la începutul lunii septembrie senatorul s-a declarat foarte afectat de deciziile Guvernului de a tăia pensiile, şi că va rămâne „acelaşi român loial şi în mizerie, cu o pensie ciuntită", după trei mandate de senator şi un venit lunar de circa 5.000 de lei. Mai mult, acesta a precizat atunci că îşi va căuta ceva de lucru într-o televiziune sau un radio. „Doar asta ştiu să fac-gazetărie. Lăcătuş sau pescar nu am fost, iar aviator degeaba mă fac. Sunt disperat!", a mărturisit poetul.

El a repetat faptul că îşi doreşte ca fiica sa care este eminentă, în anul II la Facultatea de Limbi Străine, să poată ajunge în Portugalia şi Spania întrucât a câştigat un concurs şi a fost trimisă în cele două ţări. Emilia Sava

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite