Infecţia de la CF 2, căutată şi în alte spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână după ce Amelia Antoniu, prim-solista de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian", şi Alice Roxana Preda au intrat în comă la Spitalul CF 2, autorităţile au intrat „în priză".

Marius Savu, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti, a contactat deja toţi managerii de la cele 18 unităţi medicale pe care le coordonează şi le-a spus să acorde o atenţie sporită metodelor de sterilizare.

Mai citeşte şi:

Când comisiile de evaluare îşi bat joc de persoanele cu handicap

„Le-am spus să fie cu ochii-n patru la tot ce se întâmplă. Nu am avut niciun fel de probleme financiare grave, aşa că ar trebui să se respecte toate protocoalele de la blocul operator. La Spitalul CF 2, care este în subordinea Ministerului Transporturilor, aveau probleme cu aprovizionarea de substanţe de igienizare. Unităţile medicale pe care le coordonăm noi au tot ce le trebuie", a declarat, pentru „Adevărul", Marius Savu.

Ministerul Sănătăţii a emis, în urmă cu cinci zile, un proiect de hotărâre de Guvern prin care managementul a 373 de spitale din toată ţara va fi transferat către administraţiile publice locale.

Iniţiatorii proiectului susţin că este necesară această schimbare pentru ca decizia să fie luată cât mai aproape de comunitate.

ATENTAT LA SĂNĂTATE: Spitalul CFR din Timişoara a rămas înţepenit în Epoca de Aur


Schimbări de management

De asemenea, rolul managerilor care controlează tot ce mişcă în unităţile medicale va fi luat de consilii de administraţie formate din şase persoane. „Două vor fi numite de minister, două de consiliile judeţene, una de primar şi una de facultatea de medicină din oraşul respectiv, unde este cazul. Aceste consilii nu vor mai avea doar rol consultativ în luarea deciziilor administrative, ci ele vor hotărî cheltuirea bugetului şi care este strategia spitalului", a mai spus Marius Savu.

Ministerul Sănătăţii a hotărât ca Secţia de Maternitate de la Spitalul CF2, în care cele două femei au fost infectate cu bacili gram negativ, să fie închisă.

Astfel, secţia de Obstetrică Ginecologie de la unitatea medicală nu va mai face internări până când ministerul va da o decizie, iar pacientele care sunt deja internate vor fi externate treptat. Pacientele vor fi orientate către alte spitale.

Ancheta a fost declanşată joi noaptea în comun de Ministerul Sănătăţii şi spital. Ministrul Cseke Attila a declarat sâmbătă că numărul raportat de infecţii intraspitaliceşti în România este mult sub media europeană şi că va avea o discuţie cu medicii, pentru a vedea motivul pentru care nu se declară numărul real.

Directorul de la CF 2, demis

De asemenea, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a cerut un control la toate cele 16 spitale din sistemul Căilor Ferate, pe care le administrează ministerul, verificările urmând să înceapă chiar de astăzi. Berceanu a decis, de altfel, şi demiterea directorului de la CF 2, Constantin Tănase.

Prim-solista de la Operetă se reface

Amelia Antoniu se simţea mult mai bine ieri. A fost decuplată de la toate aparatele şi poate să respire singură. „A început să comunice cu noi prin scris. Ne-a spus sâmbătă că îi este foame şi sete, dar ieri deja ne-a descris prin ce stări a trecut.

Deocamdată nu poate să vorbească", a declarat, pentru „Adevărul", Paula Antoniu, mama sopranei. Ea a adăugat că dacă zilele viitoare continuă să se amelioreze starea ei, vor merge la o clinică din Viena pentru a continua tratamentul. Din păcate, Alice Preda, cealaltă pacientă transferată de la Spitalul CF 2 la Universitar,  este în continuare în stare foarte critică.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite