UPDATE Boldea: "Pot să rezist liniştit doi ani aici. Am bani la mine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu", a spus deputatul Mihail Boldea, într-un interviu în exclusivitate pentru "Gândul".

UPDATE 20.40 Mihail Boldea îl acuză pe procurorul de caz, Sorin Cărare, de abuz. El susţine, într-un interviu acordat Antena 3, că a făcut mai multe plângeri la adresa acestuia la Parchetul general, la DIICOT şi chiar la Preşedinţie. "Am făcut mai multe plângeri la Parchetul General, la Kovesi, la Codruţ Olaru, la CSM, la Băsescu. Am făcut mai multe plângeri împotriva procurorului de caz. Ce să-i fac? Să-l împuşc?".

De asemenea, Boldea a vorbit despre traficul cu ţigări petrecut în zona Galaţiului, menţionând că procurorul Sorin Cărare este "împuternicit pe contrabanda cu ţigări". Deputatul a mai spus că este foarte greu să te aperi în România şi că CSM aruncă plângerile pe care le primeşte la gunoi.

El a avertizat că politicienii nu trebuie să "se spargă în figuri şi să adune puncte electorale" pe seama acestui subiect.

De asemenea, el i-a acuzat pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul general, şi pe şeful DIICOT, Codruţ Olaru, că "adună puncte electorale" spunând că el a făcut presiuni asupra procurorului.

"Pot să rezist aici liniştit încă doi ani. Am bani la mine", a ţinut să sublinieze deputatul.

UPDATE 21.00 Mihail Boldea l-a acuzat pe Mircea Toader, liderul grupului PDL de la Camera Deputaţilor, că a trecut peste procedura de vot la ridicarea imunităţii parlamentare în cazul său. "Toader a ieşit ca un elefant: Vom vota. Ce votăm dacă eu nu eram acolo? E o procedură pe care trebuie să o respectăm".

UPDATE: 21.10 Boldea spune că a ieşit legal din ţară, fără să fi folosit paşaportul diplomatic. El a reiterat că i-a spus procurorului că pleacă şi că acesta i-a răspuns: "Pleacă". La vama Giurgiu a folosit buletinul, apoi paşaportul înspre Turcia şi apoi spre Nairobi, în Kenya, şi spre Congo.

UPDATE 21.20 Boldea susţine că el nu a primit citaţie de la procurori şi că îşi doreşte să aibă parte de justiţie corectă, aşa cum a avut parte şi Traian Băsescu. "Am un mandat de arestare în lipsă, fără să mă fi citat nimeni", a spus deputatul. El a spus că va reveni în ţară, că îşi caută bilet şi că va reveni pe aceeaşi rută, că poate fi aşteptat pe aeroportul din Istanbul pentru a fi "încătuşat". "Vin să îmi ispăşesc păcatele în România, nu stau fugar", susţine el.

Deputatul l-a atacat şi pe liderul Comisiei juridice, Daniel Buda (PDL), făcând referire la dosarele din "sertarele Comisiei". El a spus că ar fi trebuit să aibă 5 zile pentru a studia dosarul, el sau avocatul său.

UPDATE 21.33 Boldea a ţinut să sublinieze că nu şi-a dorit să fugă din ţară şi că va anunţa momentul în care se va întoarce. El a completat că dacă ar fi vrut să fugă, ar fi trebuit să îşi aranjeze lucrurile. "Am doar haine de safari aici", a spus el. "Am să vin ca să nu se spună: L-am găsit pe Boldea, care se sustrăgea", a mai adăugat el.

CITEŞTE ŞI:

Băsescu despre Boldea: Îl vom găsi şi-n gaură de şarpe şi-l vom aduce în patrie!

Deputatul a sunat la ziarul "Gândul", de pe un număr de Kenya, şi a povestit că se află în Congo, deşi fusese iniţial şi în Kenya, apoi a plecat cu maşina spre această destinaţie. El spune că a citit declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu şi că nu este nevoie să mai fie căutat pentru că va reveni singur în ţară.

Boldea mai spune că este un om liber şi că i-a spus procurorului care l-a chemat la audieri la DIICOT că va pleca şi că acesta i-a spus să plece. El mai susţine că şi pe 23 decembrie a fost audiat, iar a doua zi a plecat la schi. Boldea a povestit că şi această plecare era programată, dar că nu l-a întrebat nimeni.

CITEŞTE DECLARAŢIA PROCURORULUI DE CAZ DESPRE ACESTE AFIRMAŢII!

Deputatul a spus că se află în Congo şi că urmează să vină singur în România săptămâna viitoare, că îşi caută bilete. El acuză "circul" făcut familiei sale şi susţine că nu este niciun prejudiciu în dosar.

Mihail Boldea completează că dosarul este "o măgărie făcută de Roberta (Anastase) şi de Buda (Daniel)". El spune că trebuia ca procedura de ridicare a imunităţii să dureze cinci zile şi că trebuia să fie chemat şi el la Comisia Juridică.

Convorbirea cu Boldea s-a încheiat după 8 minute.â

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la bilanţul SRI, că deputatul Mihail Boldea, fugit din ţară înainte ca justiţia să emită mandat de arestare pe numele lui, a fost localizat în urmă cu câteva ore în Kenya. Băsescu a spus că s-au început procedurile pentru aducerea "în patrie" a deputatului fugar Mihail Boldea, care a fost localizat în Kenya.

CITEŞTE MAI MULTE PE ACEST SUBIECT:

Scrisoarea adresată de Boldea Camerei Deputaților: „De profesie: interlop"

Boldea, dat în urmărire internațională

Fugarul Boldea putea fi oprit în ţară

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite