Băsescu despre Boldea: Îl vom găsi şi-n gaură de şarpe şi-l vom aduce în patrie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT
Preşedintele Traian Băsescu a condus ședința CSAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, la bilanţul SRI, că deputatul Mihail Boldea, fugit din ţară înainte ca justiţia să emită mandat de arestare pe numele lui, a fost localizat în urmă cu câteva ore în Kenya.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la bilanţul SRI că azi noapte s-au început procedurile pentru aducerea "în patrie" a deputatului fugar Mihail Boldea, care a fost localizat în Kenya.

Preşedintele este convins că cei doi procurori nu au vrut să-l scape pe Boldea: "Exclud varianta asta!", a spus Traian Băsescu.

În opinia preşedintelui, a fost vorba doar de "oboseală şi o carenţă profesională" şi de alegerea unui moment "neoptim" pentru declanşarea procedurilor.

Există tentaţia publică de a da vina pe procurori, a explicat şeful statului, dar în acest caz nu este cazul să se facă tot felul de speculaţii, a fost doar o "neîndemânare" a celor doi procurori care au lucrat aproape doi ani la dosar: "Eu sunt convins că oamenii ăştia care l-au investigat pe Boldea doi ani de zile nu au vrut să-l scape", a repetat Băsescu.

Traian Băsescu este optimist în ceea ce priveşte aducerea în ţară a deputatului fugar şi a explicat amuzat: "Tot mandatul meu am alergat să-i aducem în ţară pe ăştia!", făcând referire la Mihai Necolaiciuc, Nicolae Popa, Shimon Naor, Omar Hayssam.

Şeful statului a spus c-a fost nevoie de o mulţime de intervenţii politice, convorbiri telefonice cu preşedintele Indoneziei (pentru Nicolae Popa, în dosarul FNI), în Cipru (pe Comisia rogatorie din dosarul Petromservice) etc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite