Boc a promis: Contribuţiile pentru pensiile private obligatorii nu vor fi tăiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul ministru Emil Boc
Primul ministru Emil Boc

Premierul Emil Boc a dat asigurări, în cadrul întâlnirii de astăzi cu reprezentanţii patronatelor, că în acordul cu FMI nu va fi introdusă masura tăierii nivelului contribuţiilor cu două puncte procentuale pe pilonul II (de la 2,5% în prezent la 0,5% din salariul brut).

"Tocmai am venit de la întâlnirea patronatelor cu premierul. Pot să vă spun că primul ministru a declarat ferm că nu intenţionează ca în acordul cu FMI să introducă o asemenea măsură, cum ar fi tăierea în vreun fel a contribuţiilor pe pilonul II. Dimpotrivă, cunoscând problema, dânsul a menţionat că acest sistem de pensii e singura soluţie viabilă pentru viitor, alternativ la sistemul public de pensii, care în mod evident nu va mai putea susţine pensiile românilor la un nivel de trai decent", a declarat Crinu Andanuţ, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), citat de Hotnews.

Potrivit acestuia, măsura reducerii nivelului contribuţiilor pe pilonul II de la 2,5% la 0,5% din salariul brut până la sfârşitul lui 2011 a fost doar la nivel de discuţii.

Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România,  a afirmat astăzi, la finalul discuţiilor cu premierul Emil Boc, că guvernanţii au promis că se vor gândi dacă vor transfera cei 2% de la pilonul II la pilonul I de pensii deoarece "aceasta înseamnă naţionalizarea banilor tinerilor care cotizează la fondul privat de pensie şi distrugerea viitorului lor". Vezi aici detalii.

Un ofiţer în rezervă a renunţat la pensia lunară de 24.000 de lei pentru un salariu de 10 ori mai mic

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite